Resultaten soepactie in de kerk van Stokrooie

De soepverkoop op 27 november voor Welzijnszorg tegen Armoede heeft 135€ pgebracht. 

Bedank aan iedereen voor de steun.

 

Info: Onze volgende gelegenheid is de Kerstviering in onze kerk op 25 december om 10u.

 

De gewone wekelijkse misvieringen worden op maandag 18u gehouden i.p.v. zaterdag. Dit in samenspraak met de pastoor en de leden van de parochieraad.  

Tekst en foto's: Theo Vallons

Opening Advent en soep Welzijnszorg kerk van Stokrooie

Op zaterdag 27 november is het begin van de Advent, dan nodigt de parochieraad iedereen uit op de Adventviering.

De kinderen van het Lager Onderwijs zijn met hun ouders aanwezig. Kerkjuf Viviane gaat dit in goede banen leiden. Na de viering wordt er soep verkocht t.v.v. Welzijnszorg. Marie-Jeanne, Greta, Paula en Rita zullen zorgen voor lekkere pompoensoep. Buiten aan de kerk wachten de kookmoekes jullie op om soep te verkopen voor 5€ per liter.

We hebben dit moeten doen uit veiligheid ivm Covid. Het gezamenlijk eten van soep in de kerk, zoals in de parochieblad staat, kan niet doorgaan.  

Tekst en foto's: Theo Vallons   

 

Geslaagde gezinsviering in Stokrooie

Op zaterdag 11 september 2021 hielden het Basisonderwijs Stokrooie samen met de 

kerkjuf Viviane een startviering. Iedereen was welkom, maar in het bijzonder de zes communiekantjes van dit jaar.

Onze pastoor ging de mis voor, opgeluisterd door het zangkoor Utopia o.l.v. Peter Haesevoets. Tijdens de mis mochten de zes communiekantjes vooraan zich voorstellen. Aan het altaar brachten ze een kelkje aan op het prikbord. Het blijft in de kerk hangen tot 10 oktober wanneer zij hun eerste communie doen. Daarna mogen zij dit meenemen naar huis.

 

Op het einde van de viering stak onze pastoor een dikke duim in de richting van de zes kinderen als teken van een mooie voorbereiding op weg naar 10 oktober. 

Er was ook een hartelijk applaus voor het zangkoor Utopia.    

Tekst en foto's: Theo Vallons

 

Kapelletjestocht doorheen Kermt, Tuilt, Spalbeek en Stokrooie

Omwille van de coronamaatregelen vallen de meivieringen weg aan de kapelletjes. Daarom heeft het team van Pastorale eenheid St.Elisabeth een heel programma uitgetekend voor de maand mei. Een kappeltjestocht doorheen Kermt, Tuilt, Spalbeek en Stokrooie. 

Alle vier de kapelletjes van de vier parochies komen aanbod. Voor de wandelliefhebbers zijn er 24km en 14km vertrek aan het OC Stokrode in Stokrooie en de zaal Kermeta in Kermt. De twee wandelroutes zijn uitgepijld door de wandelclub Terug Op Stap.
Meer info vind je op www.hasselt-west.be  
En voor de afstanden en wandelinfo: www.wandelblog.com 

 

Tekst en foto: Theo Vallons 

 

6 februari patroonheilige Sint-Amandus in Stokrooie

Elk jaar tijdens de misviering eren wij onze patroonheilige Sint-Amandus. Nu het ons niet lukt wegens corona hebben Greta Lemmens en Gaston Reynders dit jaar een stil hoekje gemaakt waar je rustig kan zitten bij het beeld van Sint-Amandus.

Je kan er een kaarsje aansteken, tevens liggens er bidprentjes klaar om mee naar huis te nemen. Ook wordt ter plaatse de levenswijze van Sint-Amandus uitgelegd. Je kunt de patroonheilige van onze kerk de hele week in stilte eren. 

Tekst en foto: Theo Vallons

 

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter