Activiteiten 2024

Vakantieregeling in de Sint Amanduskerk

In de maand juli zullen er geen misvieringen zijn op maandag in de kerk van Stokrooie.

Vanaf augustus is er opnieuw een misviering op maandag om 18u in de kerk van Stokrooie.

 

Wij willen dit meegeven: Op 15 augustus is als gewoonlijk een openluchtmis aan het kapel Hamelheide om 11u.  

Tekst en foto: Theo Vallons

Eerste Communie 4 mei Stokrooie

Thema van de viering “vissers van mensen.”

De kerk was mooi versierd en heel wat families kwamen de 6 communicanten aanmoedigen. Tijdens het intredelied kwamen de kinderen plechtig naar voren. Vervolgens werden we welkom geheten door enkele kinderen en door pastoor Gerard Janssen. In de misviering werd er dieper ingegaan op het vriendschapsnet van Jezus. Met Jezus meegaan zoals de vissers het deden in het Evangelie.

Na de voorbeden en de offergaven door de kinderen was er een groot moment. De kinderen waren fier  omdat ze voor de eerste keer een hostie mochten ontvangen tijdens de communie. Daarna gaven de kinderen een bloem en een bootje aan de ouders. Het Utopia koor o.l.v. Peter zong het danklied.

Pastoor Janssen bedankte iedereen die meegeholpen heeft aan de viering. Er kwam een warm applaus van de aanwezigen. Zij waren allemaal zeer tevreden over de viering en van de receptie achteraf.

Wat meegeven: op zaterdag 8 juni is er om 19u een dankviering. Iedereen is van harte welkom.   Tekst en foto’s: Theo Vallons

1 mei openluchtmis kapel Hamelheide

De weergoden waren ons goed gezind bij de start van de Mariamaand. Een honderdtal mensen woonden de misviering bij. Onze pastoor ging de viering voor samen met een toekomstige diaken Vincent.

Het zangkoor Utopia o.l.v. Peter luisterde de viering op. Onze pastoor las voor uit het de Evangelie. Vincent sprak in de homilie over Maria, zij wordt op veel plaatsen in de wereld vereerd. Het Utopia koor zorgden voor mooie Marialiederen. De mensen gingen tevreden terug naar huis om de rest van de dag te profiteren van het mooie lenteweer.

Op 15 augustus nodigen wij jullie terug uit op onze openluchtmis. Het uur zal nog meegedeeld worden.

Tekst en foto's: Theo Vallons

 

Naamopgave eerste communicanten in Stokrooie

Op 3 februari om 19 uur is er de naamopgave in de kerk van Stokrooie. Tevens is het ook Lichtmis. Die dag mogen mogen de kinderen die graag hun eerste communie wensen te doen vooraan in de kerk hun naam uitspreken.


Het wordt een gebedsviering met het Utopia koor dat de viering opluistert.
Iedereen is van harte welkom. Na de viering wordt er koffie of chocomelk aangeboden.

 

Op zaterdag 4 mei om 9u30 doen de kinderen hun eerste communie in Stokrooie.

Tekst en foto: Theo Vallons

Beeld van Virga Jesse in Stokrooie

Het beeld van de Virga Jesse was op 22 januari op bezoek in de Sint-Amanduskerk van Stokrooie. Stokrooie was als laatste aan de beurt in onze pastorale eenheid Sint-Elisabeth.

Tijdens de viering schonk onze pastoor veel aandacht aan Maria Virga Jesse. Zoals een twijg uit de stam van Jesse door God aan ons gegeven. Op het einde van de viering lazen wij de Virga Jesse tekst. Daarna schreven veel mensen intenties op een lintje. Dit zal achteraf tot één groot geheel meegedragen worden tijdens de ommegang in augustus.

Tekst en foto's: Theo Vallons

 

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Aantal kankerdiagnoses in ons land lag nooit zo hoog, overlevingskansen wel sterk gestegen
Meer dan 78.400 Belgen hebben vorig jaar te horen gekregen dat ze kanker hadden. Het aantal diagnoses in ons land lag nog nooit zo hoog. Tegelijk daalt het aantal mensen dat sterft aan kanker. En de overlevingskansen bij bepaalde kankers zijn, onder meer dankzij verbeterde behandelingen, sterk gestegen.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie