Activiteiten 2024

Naamopgave eerste communicanten in Stokrooie

Op 3 februari om 19 uur is er de naamopgave in de kerk van Stokrooie. Tevens is het ook Lichtmis. Die dag mogen mogen de kinderen die graag hun eerste communie wensen te doen vooraan in de kerk hun naam uitspreken.


Het wordt een gebedsviering met het Utopia koor dat de viering opluistert.
Iedereen is van harte welkom. Na de viering wordt er koffie of chocomelk aangeboden.

 

Op zaterdag 4 mei om 9u30 doen de kinderen hun eerste communie in Stokrooie.

Tekst en foto: Theo Vallons

Beeld van Virga Jesse in Stokrooie

Het beeld van de Virga Jesse was op 22 januari op bezoek in de Sint-Amanduskerk van Stokrooie. Stokrooie was als laatste aan de beurt in onze pastorale eenheid Sint-Elisabeth.

Tijdens de viering schonk onze pastoor veel aandacht aan Maria Virga Jesse. Zoals een twijg uit de stam van Jesse door God aan ons gegeven. Op het einde van de viering lazen wij de Virga Jesse tekst. Daarna schreven veel mensen intenties op een lintje. Dit zal achteraf tot één groot geheel meegedragen worden tijdens de ommegang in augustus.

Tekst en foto's: Theo Vallons

 

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Franse president Macron sluit sturen van westerse troepen naar Oekraïne in de toekomst niet uit
De Franse president Emmanuel Macron sluit het sturen van westerse troepen naar Oekraïne niet uit. "Er is voorlopig geen consensus over, maar we mogen in de toekomst niets uitsluiten", zei hij na een Europese top over steun aan Oekraïne. Een 15-tal landen gaat wel een "munitiecoalitie" vormen om munitie aan te kopen voor Oekraïne.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter