Activiteiten 2023

Kerstviering in Stokrooie

Een geslaagde Kerstviering met een kerstspel in de kerk van Stokrooie. Onze kerk was mooi aangekleed door het volledige decoratieteam. Er hing een sfeer van verwachting en vrolijkheid in de goed gevulde kerk.  

 

De kinderen waren goed op tijd om zich aan te kleden als engelen of herders. Het Utopia koor ging van start met een  openingslied. Terwijl André het Kerstverhaal voorlas kwamen Maria, Jozef, de engelen en de herders langzaam naar het altaar. Greta en Jean lazen teksten van de viering, met tussendoor gebeden door de kinderen en gezang van het koor.

 

Op het einde van de viering legde  Maria en Jozef het kindje Jezus in een kribbe. Als afsluiting zongen de kinderen en het zangkoor een warm kerstlied. Plots de Kerstman de kerk binnen. Hij had voor de kinderen lekkers bij. Daarna werden er nog meegezongen met  kerstliederen. Het parochieteam zorgde voor warme chocomelk en glühwein.

Dikke proficiat aan iedereen die mee heeft geholpen om deze viering zo bijzonder te maken.

Tekst en foto's: Theo vallons

Van Advent stilaan naar Kerstmis

Op 7, 14 en 21 december om 10u wordt er in onze kerk tijdens de Advent een rozenhoedje gebeden. Daarna is er een gezellig samenzijn met een tas koffie. 

 

Info: Op 25 december om 10u is er een Kerstviering in onze kerk. Kinderen spelen dan het Kerstspel. Daarna kan je even blijven nagenieten met warme chocomelk en Glühwein. 

Tekst en foto: Theo Vallons

 

Herdenkingsviering in Stokrooie op 30 oktober

Op maandag 30 oktober om 19 uur is iedereen welkom op het herdenkingsmis in de Sint-Amanduskerk van Stokrooie. De gedachten gaan naar de mensen die gestorven zijn en ons dierbaar zijn. Pastoor Gerard Janssen gaat de viering voor en het Utopia koor luistert de viering op.

 

Na de viering worden de kruisjes met naam van de overledenen aan de familie overhandigd. Daarna is iedereen uitgenodigd op een koffietafel in de kerk.    

Tekst en foto: Theo Vallons

Startviering op 23 september

Beste allemaal,

De zomervakantie is weer voorbij. 

Een nieuw werkjaar komt eraan voor studenten, leden van de jeugdbeweging 

en andere verenigingen.    

Daarom nodigen we jullie uit voor de startviering op zaterdag 23 september 2023 in de kerk van Stokrooie om 19 uur.

Deze viering wordt opgeluisterd door ons vertrouwd koor ‘Utopia’.

Tekst: Viviane Thomassen

 

O.L.V Hemelvaart openluchtmis Kapel Hamelheide

Op 15 augustus tijdens O.L.V Hemelvaart is er om 11u een openluchtmis aan de kapel Hamelheide. Vanaf 8u30 is er geen autoparking aan de kapel. Fietsers zijn toegelaten tot aan de kapel. Er zijn fietsenrekken voorzien. Voor minder mobiele mensen zijn er rolstoelen. Iedereen is van harte uitgenodigd. En wij hopen op mooi weer.

Tekst en foto: Theo Vallons 

 

Eerste communieviering Stokrooie

Bij het begin van de viering werden de fiere communicantjes hartelijk begroet door de pastoor. Op hun beurt mochten enkele communicantjes hun ouders, broertjes, zusjes en alle mensen in de kerk verwelkomen. Ze zongen samen met het koor “Utopia” het toepasselijke lied “Welkom mensen”.

Dan volgde de eerste lezing waarin Viviane het thema van de viering aanhaalde en sprak over “ de mooiste vis van de zee”. Het Evangelie ging over de reis van Jezus naar de stad Jericho. 

Het hoogtepunt voor de communicantjes was uiteraard de communieplechtigheid waarbij ze fier voor het eerst een hostie ontvingen.

Op het einde van de viering waren er nog dan dankwoordjes voor iedereen die heeft meegeholpen aan het realiseren van deze mooie viering. Als afsluiter kon iedereen nadien nog nagenieten bij een glaasje heerlijke cava of fruitsap.

Tekst en foto: Theo Vallons

Op 1 mei openluchtmis kapel Hamelheide in Stokrooie

De maand mei is Mariamaand. Naar jaarlijkse gewoonte is er op 1 mei een openluchtmis aan de kapel Hamelheide in de Goorstraat te Stokrooie. Om 10.30u zal pastoor Gerard Janssens voorgaan in de viering. Het Utopia koor luistert de viering op.

Opgelet: vanaf 9u tot 12u is het onmogelijk auto’s te parkeren aan de kapel. Auto's parkeer je het best in de Goorstraat. Fietsers zijn wel toegelaten aan de kapel. Er zijn fietsenrekken voorzien. Ook zijn er rolstoelen voor diegenen die niet mobiel zijn. 

Tekst en foto: Theo Vallons

Eerste communie in Stokrooie

Op zaterdag 6 mei om 10.30u doen zes kinderen hun eerste communie in de Sint-Amanduskerk van Stokrooie.

Pastoor Gerard Janssen gaat de viering voor. Het Utopia koor onder leiding van Peter Haesevoets luistert de viering op. Na de communieviering kan er rustig nagepraat worden tijdens de receptie, aangeboden  door het Parochieteam.

Tekst en foto: Theo vallons

Roemeens-Orthodoxe gemeenschap naar Stokrooie

Gedurende meerdere jaren een kapel of de zaal Elckerlyc te hebben gebruikt, heeft de Roemeens-Orthodoxe gemeenschap een nieuwe lokatie gevonden in de Sint-Amanduskerk van Stokrooie.

 

Vanaf 5 maart 2023 houden ze er liturgievieringen en dat twee zondagen per maand. Deze liturgie is helemaal anders als die wij kennen. Een viering kan twee tot vier uren duren. In Limburg wonen er zo’n 3.000 Roemenen. Iedereen is welkom om de vieringen bij te wonen.

 

De diensten zullen doorgaan in het Roemeens maar een deel ervan wordt ook in het Nederlands verwoord.  

 

Tekst: Theo Vallons

 

Geslaagde naamopgave 1ste communie Stokrooie

Zaterdag 4 februari was de naamopgave voor zes kinderen in de Sint-Amanduskerk van Stokrooie. Zij bereiden zich voor de op hun eerste communie die zal doorgaan op zaterdag 6 mei.

 

Terwijl het Utopiakoor het  welkomstlied “een helder lichtje “ zong kwamen de kinderen fier naar voren met  een kaarsje. Greta en Jean verzorgden de gebedsviering, bijgestaan door Viviane en juff. Marleen. Marleen vertelde een verhaal waarbij de kinderen zeer aandachtig luisterden. Viviane stelde vragen over het verhaal waar de kinderen dadelijk een antwoord op wisten te geven. Tijdens de naamopgave vertelden ze wat zij later wilden worden, dit was erg verschillend.

 

Na de communie werd het slotlied “kom leg je hand in mijn hand” gezongen. De kinderen maakten hand in hand een cirkel voor het altaar en zongen met volle borst mee. Alle kinderen in de kerk mochten naar voren komen en kregen de zegen van Greta. Ook werden de kaarsjes gezegend. Iedereen kreeg een kaarsje van Lichtmis mee naar huis.

 

De zes gekleurde vissenkaarsen waren voor de zes kinderen. Zij stonden te pronken voor het altaar. Na de viering was er een receptie die aangeboden werd door de leden van de parochieraad.   

Tekst en foto’s: Theo Vallons

 

Verering patroonheilige Sint-Amandus Stokrooie

Maandag 6 februari om 18u wordt in de kerk van Stokrooie de patroonheilige Sint-Amandus vereerd. Tijdens de viering is er de mogelijkheid tot de verering van de relikwie van Sint-Amandus Apostel van Vlaanderen. Na de viering mogen de aanwezigen een

Sint-Amanduskaars meenemen naar huis. 

Tekst en foto: Theo Vallons

 

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog formatie - Formateur Diependaele praat morgen al met Mahdi en Depraetere, echte onderhandelingen starten mogelijk volgende week 
Federaal informateur Bart De Wever (N-VA) heeft verslag uitgebracht bij de koning over zijn opdracht. Die heeft zijn opdracht met een week verlengd. Op Vlaams niveau geven zowel N-VA, Vooruit als CD&V aan dat ze bereid zijn om onderhandelingen op te starten. Matthias Diependaele (N-VA) zal die formatiegesprekken leiden. Volg de formatie op de voet in onze liveblog.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie