Stokrooie in Kerststemming (viering)

Na enkele jaren met hevige corona ging alles gelukkig een normale gang tijdens de Kerstviering 2022. Bij de start van de viering om 10.00u waren maar enkelen stoelen onbezet.

 

Greta, Jean en André maakten er een mooie viering van. Het Utopia-koor zong bekende kerstliederen. Heelwat jongeren klein en groot waren in stemming om het kerstverhaal naar voren te brengen. Er zijn jongeren die begonnen zijn op 6 jarige leeftijd en die nu al 15 keer meedoen met het kerstverhaal. Jean bedankte iedereen die eraan mee gewerkt had, ook Viviane was blij omdat het zo mooi verlopen was.

 

Als slotlied zong het Utopia-koor “Zalig Kerstfeest”. Daarna kon er rustig nagepraat worden met warme glühwein en chocomelk.  

Tekst en foto’s: Theo Vallons

 

Kerstviering in Stokrooie

Zoals elk jaar vieren wij Kerstmis in de kerk van Stokrooie. De leerlingen van het basisonderwijs Stokrooie en enkele volwassenen zullen het beste van zichzelf geven en spelen het Kerstspel. Het zangkoor Utopia zal zoals gewoonlijk de mooiste kerstliederen zingen.

 

De leden van de parochieraad zullen na de viering een receptie houden met warme glühwein en warme chocomelk. Jullie zijn vriendelijk uitgenodigd op de Kerstviering 25 december om 10u in de Sint-Amanduskerk van Stokrooie.     

Tekst en foto: Theo Vallons

 

Onderweg naar Kerstmis met het Utopiakoor Stokrooie

Voor het Kerstconcert van het Utopiakoor Stokrooie was er in de Sint-Amanduskerk geen lege plaats meer vrij. 

Stipt om 18.00 u begon het Kerstconcert. De koorleden zongen kerstliederen die iedereen kende. Er waren ook enkele gasten uitgenodigd. Als eerste mocht Patrick Houben op het podium. Hij zong met het koor enkele engelstalige kerstliederen. Tijdens de pauze zorgde de parochieraad en het Kerkfabriek voor de drankjes. Na de pauze kwamen The Blended Tartans - twee doedelzakspelers - het podium op. Het galmde door de hele kerk.

Het Utopiakoor maakte er een warm einde aan. Met een welverdiende applaus werden de koorleden bedankt voor hun fantastische inzet.  

Tekst en foto's: Theo Vallons   

 

Stilaan naar Kerstmis in Stokrooie

In Stokrooie maken wij ons klaar voor de Advent, dat is vier weken voor Kerstmis. Op zaterdag 26 november om 19u hebben wij in de Sint-Amanduskerk van Stokrooie een gebedsviering. De Eucharistieviering van maandag 28 november om 18u gaat gewoon door.  

Tekst en foto: Theo Vallons

 

Oktober 2022 is de Rozenkransmaand

Elke donderdagochtend om 10u in de maand oktober wordt er aan het beeld van moeder Maria in de Sint-Amanduskerk van Stokrooie samen een Rozenhoedje gebeden. De laatste donderdag 27 oktober is er een Rozenhoedje en een misviering. Na het Rozenhoedje is er telkens koffiebabbel. Iedereen is van harte welkom

 

Het parochieteam Stokrooie

Tekst en foto: Theo Vallons

 

Afsluiting goedgemutste breicampagne in OC Stokrode

Op woensdag 21 september werd in het Ontmoetingscentrum Stokrode in Stokrooie de slotdag gehouden van de goedgemutste breicampagne ten voordele van Welzijnschakels Limburg. 

Namens Welzijnschakels Limburg waren Inge Koekelkoren en Marjan De Prins aanwezig. 

"We sloten de goedgemutste breicampagne in Limburg af met een record! Er werden in totaal 25.398 mutsjes binnengebracht dit jaar. Een speciale vermelding voor de groep uit Neerglabbeek die 9.625 mutsjes hebben gebreid en de parochie Stokrooie die hielpen met de organisatie van dit allerlaatste slotmoment. Bedankt aan iedereen die de afgelopen 10 jaar voor ons gebreid heeft." 

 

De mutsjes worden op de innocent flesjes (lesjes met sappen) gezet die dan weer in de supermarkt te koop zijn. Van ieder verkochte mutsje gaat 20 eurocent naar het ouderenfonds.

Tekst: Theo Vallons
Foto's en artikel: Inge Koekelkoren

 

Geslaagde openluchtmis op 15/08 aan kapel Hamelheide

Op 15 augustus was er een geslaagde openluchtmis bij de kapel van OLV van Altijddurende bijstand. Het weer viel reuze mee, als organisatie hadden wij een beetje schrik voor een natte openluchtmis.

Met veel handen zorgden wij ervoor op tijd klaar te zijn om de mensen te ontvangen. Ongeveer 130 personen waren aanwezig, daar mogen wij zeer tevreden over zijn. Ere-deken en Aalmoezenier Lambert Vanherk ging samen met missionaris Willy Polders voor in de viering.

Het jongerenkoor Utopia zorgde ervoor de gepaste Marialiederen. Na het einde van de viering gingen kon men een kaarsje branden of een klein souvenirtje kopen van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende bijstand.  Tekst en foto’s: Theo Vallons

Openluchtmis op 15 augustus aan kapel Hamelheide

Op 15 augustus is het OLV Hemelvaart en dan is er 10.30 u een openluchtmis in Stokrooie aan de kapel Hamelheide in de Goorstraat. Het team van de kapel Hamelheide zorgt er alvast voor dat er genoeg stoelen zullen zijn.

Vanaf 8.00 u tot 12.30 u is er geen doorgang mogelijk met de auto naar de kapel. Er is parking voorzien langs de Goorstraat. Voor de minder mobiele personen hebben wij rolstoelen voorzien. Fietsers kunnen wel doorrijden tot aan de kapel. Er zullen fietsenrekken staan.


Iedereen is van harte welkom.

Tekst en foto: Theo Vallons

 

Geslaagde eerste communie Stokrooie

 

Zaterdag 7 mei 2022 deden 5 kinderen hun eerste communie in de kerk van Stokrooie. De kerk was mooi versierd door de gezusters Jeannine en Gilbert. Er waren veel aanwezigen om de eerste communiekantjes aan te moedigen.

 

Pastoor Gerard ging de viering voor. Viviane, bijgestaan door 2 juffen van school, zorgden dat alles goed verliep. Het Utopiakoor o.l.v. Peter luisterde de viering op met aangepaste liedjes.

 

Aan het einde van de viering werd Viviane in de bloemetjes gezet. Zij neemt afscheid als verantwoordelijke van de kindervieringen. Bedankt Viviane voor de vele jaren inzet zoals de kindervieringen, naamopgave en de vieringen van de eerste communies. Na de viering was er gelegenheid om na te praten met een glaasje cava of fruitsap. Dit werd aangeboden door de parochieraad.

 

Tekst: Theo Vallons
Foto's: Gaston Reynders

 

Goede opkomst 1 mei openluchtmis kapel Hamelheide

Een paar dagen voor de viering hebben de mensen van het comité in en rond de kapel een grondig schoonmaak gehouden. Na een coronatijd van 2 jaar mochten we opnieuw mensen ontvangen voor een openluchtmis. Alhoewel de ochtend wat kil was waren wij tevreden met de opkomst.

 

Ere-deken en Aalmoezenier Lambert Vanherk ging voor in de misviering. Het Utopia koor o.l.v. Peter luisterde de viering op met gekende Marialiedjes.

 

Na de viering werden Marie-Jeanne en Romain in de bloemetjes gezet met een korf lekkernijen, dit voor jaren inzet om de kapel elke dag in orde te krijgen. De fakkel wordt overgedragen aan Greta en Gaston. Marie-Jeanne en Romain blijven nog actief in het comité van de kapel. 

 

Tekst en foto’s: Theo Vallons   

 

Geslaagde Naamopgave tijdens Lichtmis in Stokrooie

Zaterdag 5 februari was de Sint-Amanduskerk in Stokrooie goed gevuld. Voor de viering mochten de mensen een kaars aansteken aan de Paaskaars en in bloembakken planten rond de kribbe van Jezus.

 

Begin van de viering mochten toekomstige communiekanten een kaarsje met een hartje erin naar het altaar brengen. Het zangkoor Utopia zong het welkomstlied “een helder lichtje”. EH pastoor had ook even aandacht voor het feest van onze patroonheilige Sint-Amandus en liet het  relikwie zien aan de kinderen. De viering ging over licht, liefde en vrede.

 

Bij de naamopgave mochten de vier kinderen hun naam noemen en wat zij later graag zouden willen worden. Op 7 mei doen ze hun eerste communie. Na de viering mochten de aanwezigen een kleine kaars van lichtmis naar huis meenemen.  

 

Tekst en foto's: Theo Vallons     

 

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog formatie - Formateur Diependaele praat morgen al met Mahdi en Depraetere, echte onderhandelingen starten mogelijk volgende week 
Federaal informateur Bart De Wever (N-VA) heeft verslag uitgebracht bij de koning over zijn opdracht. Die heeft zijn opdracht met een week verlengd. Op Vlaams niveau geven zowel N-VA, Vooruit als CD&V aan dat ze bereid zijn om onderhandelingen op te starten. Matthias Diependaele (N-VA) zal die de formatiegesprekken leiden. Volg de formatie op de voet in onze liveblog.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie