Activiteiten 2022

Geslaagde eerste communie Stokrooie

 

Zaterdag 7 mei 2022 deden 5 kinderen hun eerste communie in de kerk van Stokrooie. De kerk was mooi versierd door de gezusters Jeannine en Gilbert. Er waren veel aanwezigen om de eerste communiekantjes aan te moedigen.

 

Pastoor Gerard ging de viering voor. Viviane, bijgestaan door 2 juffen van school, zorgden dat alles goed verliep. Het Utopiakoor o.l.v. Peter luisterde de viering op met aangepaste liedjes.

 

Aan het einde van de viering werd Viviane in de bloemetjes gezet. Zij neemt afscheid als verantwoordelijke van de kindervieringen. Bedankt Viviane voor de vele jaren inzet zoals de kindervieringen, naamopgave en de vieringen van de eerste communies. Na de viering was er gelegenheid om na te praten met een glaasje cava of fruitsap. Dit werd aangeboden door de parochieraad.

 

Tekst: Theo Vallons
Foto's: Gaston Reynders

 

Goede opkomst 1 mei openluchtmis kapel Hamelheide

Een paar dagen voor de viering hebben de mensen van het comité in en rond de kapel een grondig schoonmaak gehouden. Na een coronatijd van 2 jaar mochten we opnieuw mensen ontvangen voor een openluchtmis. Alhoewel de ochtend wat kil was waren wij tevreden met de opkomst.

 

Ere-deken en Aalmoezenier Lambert Vanherk ging voor in de misviering. Het Utopia koor o.l.v. Peter luisterde de viering op met gekende Marialiedjes.

 

Na de viering werden Marie-Jeanne en Romain in de bloemetjes gezet met een korf lekkernijen, dit voor jaren inzet om de kapel elke dag in orde te krijgen. De fakkel wordt overgedragen aan Greta en Gaston. Marie-Jeanne en Romain blijven nog actief in het comité van de kapel. 

 

Tekst en foto’s: Theo Vallons   

 

Geslaagde Naamopgave tijdens Lichtmis in Stokrooie

Zaterdag 5 februari was de Sint-Amanduskerk in Stokrooie goed gevuld. Voor de viering mochten de mensen een kaars aansteken aan de Paaskaars en in bloembakken planten rond de kribbe van Jezus.

 

Begin van de viering mochten toekomstige communiekanten een kaarsje met een hartje erin naar het altaar brengen. Het zangkoor Utopia zong het welkomstlied “een helder lichtje”. EH pastoor had ook even aandacht voor het feest van onze patroonheilige Sint-Amandus en liet het  relikwie zien aan de kinderen. De viering ging over licht, liefde en vrede.

 

Bij de naamopgave mochten de vier kinderen hun naam noemen en wat zij later graag zouden willen worden. Op 7 mei doen ze hun eerste communie. Na de viering mochten de aanwezigen een kleine kaars van lichtmis naar huis meenemen.  

 

Tekst en foto's: Theo Vallons     

 

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter