OKRA Tuilt-Kuringen-Stokrooie

OKRA Tuilt-Stokrooie viert het lentefeest.

Op donderdag 4 mei vierde OKRA Tuilt-Stokrooie het lentefeest in De Stroobander.

Het was alweer een blij weerzien met leeftijdsgenoten en daar werd op geklonken met een glaasje Cava.

Voorzitter Willy heette allen hartelijk welkom. Daarna was het genieten van een lekker driegangenmenu, de gezellige sfeer en het fijne gezelschap. Ria vroeg aandacht voor de daguitstappen van OKRA Limburg. Er is veel belangstelling voor de verschillende bestemmingen en wie  er bij wil zijn dient zich zo snel mogelijk aan te melden.

In de late namiddag keerde iedereen tevreden naar huis.

Tekst en foto's: Magda Massonet

OKRA Tuilt- Stokrooie klinkt op het nieuwe jaar

Op vrijdag 20 januari trotseerden de leden van OKRA de sneeuwbuien om samen nieuwjaar te vieren in zaal ’t Weekend. 
Voorzitter Willy heette iedereen hartelijk welkom en wenste allen een gelukkig en gezond 2023.

 

Er werd getoost met een glaasje bubbels of fruitsap en de beste wensen werden uitgewisseld.
Daarna werd er gesmuld van lekkere bossentaart met een kop koffie.


 

In de late namiddag vertrokken allen naar huis en daarbij zagen wij alleen maar blije gezichten.

Tekst en foto's: Magda Massonnet

Okra Suilt-Stokrooie viert kerst

Op donderdag 8 december 2022 vierde OKRA Tuilt-Stokrooie het kerstfeest in De Stroobander. Voorzitter Willy heette de leden van harte welkom en dankte iedereen voor de stipte opkomst. Daarna konden allen genieten van een lekkere feestmaaltijd.

 

Tijdens de pauze blikten Raoul en Ria vooruit naar het werkjaar 2023. Niet alleen de eigen activiteiten maar ook de academie en de leuke uitstappen van Regio Limburg kwamen aan bod. Willy en Raoul kregen een zilveren speldje vanwege OKRA Limburg als blijk van waardering voor meer dan 10 jaar inzet in het bestuur. Twee tachtigjarigen kregen een Hasseltbon. Negentigjarige Louis kon er spijtig genoeg niet bij zijn wegens onverwachte omstandigheden.

 

Dit gezellige feest werd afgesloten met een lekker nagerecht.

Test en foto's: Magda Massonnet

OKRA Tuilt- Stokrooie wil een gezonde levenskwaliteit

Op dinsdag 15 november 2022 organiseerde het bestuur van OKRA Tuilt-Stokrooie een infosessie rond positieve gezondheid en levenskwaliteit. Een dertigtal aanwezigen luisterden met volle belangstelling naar CM consulente Elke Heedfeld.

Zij bracht dit thema in een begrijpelijke taal en gaf heel wat praktische tips om zelf onze levenskwaliteit te verbeteren. Na afloop werd er nog druk nagepraat over dit belangrijke onderwerp.

Om af te sluiten genoten wij van koffie en een stuk Jonagoldcake.

Iedereen keerde tevreden naar huis met een gelukzak van CM.

Tekst en foto's: Magda Massonet

Lentefeest van OKRA Tuilt-Stokrooie was een voltreffer

Op donderdag 12 mei vierde OKRA Tuilt-Stokrooie het lentefeest in De Stroobander. Met een glaasje Cava werd er geklonken op het weerzien na twee lange coronajaren. Daarna was het eten en genieten van een lekker driegangendiner.

Achteraf waren de meningen eensgezind: dit is vatbaar voor herhaling.

Tekst en foto's: Magda Massonnet

OKRA Tuilt-Stokrooie maakte haventocht in Antwerpen

Op dinsdag 26 april maakte OKRA Tuilt-Stokrooie een daguitstap naar de haven van Antwerpen. In het havenhuis vertelde een deskundige gids alles over de wonderlijke architectuur en de werking. Wij gingen met de lift naar boven en genoten van het prachtige uitzicht op de skyline van Antwerpen.

Daarna volgde een rondrit met de autocar langs de terminals,  de naties  en verschillende dokken. Zo kregen wij een idee van de drukke bedrijvigheid en de uitgestrektheid van de Antwerpse haven.

Wij maakten een kleine wandeling in het dorp Lilo dat enkele decennia geleden moest wijken voor de uitbreiding van de haven.

Deze boeiende daguitstap werd afgesloten met een gezellige koffietafel in het Sint-Anneke-Centrum.

Tekst: Magda Massonnet
Foto's: Raoul De Pré

 

OKRA Tuilt-Stokrooie start feestelijk

Op vrijdag 10 september organiseerde OKRA Tuilt-Stokrooie de eerste samenkomst na een lange periode zonder activiteiten.Voorzitter Willy heette iedereen van harte welkom en was verheugd om iedereen terug te zien in goede gezondheid. 

 

Er was veel bij te praten en dat deden wij bij een glaasje wijn en enkele knabbeltjes. Wij zagen vooral veel gelukkige en tevreden gezichten, blij om er weer bij te zijn. Deze gezellige namiddag werd afgesloten met een kop koffie en lekkere rijsttaart.

 

Tekst en foto's: Magda Massonet

Kerstfeest OKRA Tuilt- Stokrooie


Op vrijdag 13 december 2019 vierde OKRA Tuilt- Stokrooie het jaarlijkse kerstfeest in de feestelijk versierde zaal De Biekaar. De leden werden gastvrij onthaald met een glaasje en enkele hapjes.

Kerstmis is meer dan feesten en cadeautjes. In de bezinning bekeek pastoor Gerard Janssen het kerstgebeuren door de ogen van enkele figuren uit de kerststal. Na dit stiltemoment  was het tijd om te genieten van een feestelijke maaltijd en een gezellige babbel.

 

Tijdens de pauze werden de 80- jarigen in de bloemetjes gezet. Vanwege OKRA Regio Limburg kregen enkele leden een certificaat als dank voor 25, 30 en 35 jaar lidmaatschap.

Ria blikte al vooruit op het aanbod 2020 van Regio Limburg. Niet te missen zijn de operette in het CCH en de daguitstappen naar de Voerstreek en Nieuwpoort.

 

Na de koffie met het lekkere kerstgebak kregen al de aanwezigen nog een nuttig kerstgeschenkje. Voorzitter Willy dankte voor de  aanwezigheid en wenste iedereen een zalig kerstfeest en een voorspoedig Nieuwjaar.

Tekst en foto's: Magda Massonet

Senioren fietsen en wandelen in Tuilt

Op maandag 3 juni 2019 organiseerde OKRA Tuilt- Stokrooie een fiets- en wandeltocht voor senioren uit verschillende wijken van Hasselt.

 

De fietsers reden onder deskundige begeleiding naar het Schulensmeer. Een kleine groep wandelaars vertrok langs het Park Wijngaerdsveld naar Herkenrode. Gelukkig bleef het droog, op een verdwaalde regendruppel na.

 

Achteraf kwamen allen samen in zaal De Biekaar. Hier was er tijd om even uit te blazen en te genieten van lekkere taart, koffie en een gezellige babbel.

Iedereen keerde tevreden naar huis.

 

Tekst en foto's: Magda Massonnet

Gezellig paasfeest bij OKRA Tuilt-Stokrooie

Op vrijdag 12 april 2019 vierde OKRA Tuilt-Stokrooie het jaarlijkse paasfeest.

Bij het binnenkomen werd aan iedereen alvast een glaasje wijn of fruitsap aangeboden. Daarna konden de leden aanschuiven aan de feestelijk gedekte tafels. 

 

Na een hartelijk welkom bracht voorzitter Willy een korte bezinnende tekst voor Pasen. In  een gemoedelijke sfeer was het dan genieten van een heerlijke feestmaaltijd en fijne tafelgesprekken.

 

Tijdens een informatief moment werd er aandacht besteed aan de volgende activiteiten en enkele praktische afspraken. Deze gezellige namiddag werd afgesloten met koffie en lekkere taart.

 

Tekst en foto's: Magda Massonnet

Okra Tuilt-Stokrooie vierde Kerstfeest


Op vrijdag 14 december was De Biekaar het decor voor het gezellige kerstfeest van OKRA Tuilt-Stokrooie. Na een hartelijk welkom door voorzitter Willy, werd er getoost op het 55- jarig bestaan van KBG/OKRA Tuilt-Stokrooie. Met beeld en geluid bracht pastoor Gerard Janssen een eigentijdse bezinning, het kerstfeest gezien door de ogen van een zandkunstenaar.

Daarna was er tijd om hongerige magen te vullen, rustig bij te praten en te genieten van een muzikaal intermezzo. Eén tachtigjarige en één negentigjarige werden in de bloemetjes gezet. Enkele leden kregen een certificaat voor 20 jaar lidmaatschap. Ria deed een warme oproep om zeker in januari het lidmaatschap te vernieuwen want ook in 2019 biedt OKRA een gevarieerd programma aan, voor ieder wat wils.

Deze feestelijke samenkomst werd afgesloten met een kop koffie en kerstgebakje. 

Na het uitdelen van de verrassingspakketjes, keerde iedereen tevreden naar huis.

 

Tekst en foto's: Magda Massonnet

Senioren fietsen en wandelen in de zon

Op maandag 4 juni 2018 organiseerde OKRA Tuilt-Stokrooie de Senioren fiets- en wandeltocht met ondersteuning van de stedelijke sportraad en de Tuiltertrappers. In de vroege namiddag verzamelden een tachtigtal fietsers en wandelaars op het Sint Jozefsplein.

 

Om 14 u werd het startsein gegeven voor de fietsers. Onder een stralende zon maakten zij een rustige rit naar Sint-Lambrechts-Herk en Stevoort. De groep wandelaars vertrok richting Herkenrode en keerde terug langs het Park Wijngaerdsveld.

 

Achteraf kwamen de groepen weer samen in zaal De Biekaar. Hier kon iedereen even uitblazen en genieten van koffie, een lekker stuk taart en een gezellige babbel. In de late namiddag kwam de schepen van sport, Habib El Ouakili, een kijkje nemen, een stimulans voor de bestuursleden van Tuilt en Stokrooie. Iedereen keerde dan ook tevreden terug naar huis.

Tekst en foto's: Magda Massonet

 

Okra Tuilt-Stokrooie viert lentefeest

Op vrijdag 13 april vierde OKRA Tuilt Stokrooie het lentefeest.

 

De leden werden gastvrij onthaald met een glaasje wijn of fruitsap en konden dan aanschuiven aan de feestelijk gedekte tafels. Na een korte bezinning werd een lekker feestmaal opgediend. Ondertussen was er tijd om rustig bij te praten en te kijken naar een PowerPoint met foto’s van voorbij activiteiten.

 

Een speciale gast, Laura van OKRA regio Limburg, vroeg even aandacht voor een toelichting van het nieuwe jaarthema ‘ Lekker Actief’. Zij wist de aanwezigen meesterlijk te boeien met een korte en leuke quiz.

 

De namiddag werd afgesloten met een kop koffie en een gebakje.

Tekst en foto's: Magda Massonet

Okra Tuilt-Stokrooie vierde Kerstfeest 2017

Op vrijdag 8 december vierde Okra Tuilt-Stokrooie het jaarlijkse kerstfeest in de mooi versierde zaal De Biekaar. Als welkom kregen alle leden alvast een glaasje wijn of fruitsap aangeboden.

 

Na een korte en sfeervolle bezinning werd een feestelijke maaltijd opgediend.Het duo Eddy en Karel, zorgde voor een leuk muzikaal intermezzo. Met zang, gitaar en saxofoon namen zij ons mee op een muzikale rondreis in binnen- en buitenland. Eén van onze trouwe leden, Denise, vierde onlangs haar tachtigste verjaardag en kreeg een fijne attentie en een warm applaus.

 

Diploma’s werden uitgereikt aan de leden die 20, 25 of 30 jaar lid zijn van Okra. Deze gezellige namiddag werd afgesloten met koffie en een lekker kerstgebakje.

Tekst en foto's: Magda Massonnet

OKRA Tuilt-Stokrooie zoekt nieuwe leden

OKRA is de grootste seniorenvereniging van Vlaanderen van, voor en door 55-plussers.

Op Vlaams niveau staat ze garant voor een blijvende beïnvloeding van het beleid via Belangenbehartiging en Zorgrecht. Op die manier zorgt ze mee voor een betere samenleving.

Dit alles moet echter volledig gedragen zijn door de leden, jong en oud.

 

Op plaatselijk niveau ging OKRA Tuilt-Stokrooie in 2016 van start, met een nieuwe elan om vooral op plaatselijk niveau zoveel mogelijk senioren op de meest uiteenlopende wijzen samen te brengen. Voor een overzicht van onze activiteiten kan je een bezoek brengen aan onze website op: www.okra.be/trefpunt-tuilt-stokrooie. Bovendien kan je als OKRA lid ook deelnemen aan allerhande lokale en bovenlokale activiteiten op provinciaal en gewestelijk niveau.

 

Voor 2018 willen we hierbij dan ook graag een warme oproep lanceren voor nieuwe leden.

Voor de prijs, € 28/lid (en € 15/tweede persoon per adres), moet je het niet laten. Elk nieuw lid dat zich inschrijft vanaf oktober, krijgt de eerste drie maanden gratis lidmaatschap en is dus meteen lid tot december 2018.

 

Kom er bij, jong of oud, man of vrouw, fit of minder mobiel.

We feesten, trekken er samen op uit, leren nieuwe mensen en dingen kennen.

We beleven heel wat samen en nemen voldoende tijd om te genieten en te bewegen.

We heten je alvast van harte welkom en gaan je omringen met zorg, aandacht en vriendschap.

 

Voor meer info kan je contact opnemen met:

Ria Coenen (0478 20 26 47) of Irène Van der Straeten (0496 70 46 63)

Willy Reynders (0477 78 50 08) of Raouil De Pré (0496 80 04 02)

Okra Tuilt-Stokrooie wandelt en fietst

Op maandag 12 juni organiseerde Okra Tuilt- Stokrooie een fietstocht en twee wandelingen i.s.m. de stedelijke sportdienst. Het was prima wandel- en fietsweer en de senioren hebben genoten van de mooie rit naar het Schulensmeer en de wandelingen op Herkenrode.

Op het Sint-Jozefsplein werd eerst het startsein gegeven voor een grote groep fietsers. Zij reden naar het Schulensmeer onder deskundige begeleiding en met volgwagen van de Tuiltertrappers. Daarna vertrokken de twee groepen wandelaars naar Herkenrode voor een tocht van 4 km of 7 km. Voor de deelnemers was het puur genieten van de mooie natuur, de rust en van het fijne gezelschap. Na afloop verzamelden de verschillende groepen terug in De Biekaar. Hier stonden de gastvrouwen klaar om dorstige fietsers en wandelaars te voorzien van een geurige kop koffie en een lekker stuk taart.

Moe maar tevreden na deze geslaagde activiteit keerde iedereen naar huis.

 

Tekst en foto's: Magda Massonnet

Okra Tuilt en Stokrooie vieren Pasen 2017

Op vrijdag 31 maart 2017 organiseerde Okra Tuilt/ Stokrooie het jaarlijkse paasfeest in de prachtig aangeklede zaal De Biekaar.

Bij het binnenkomen werd aan iedereen alvast een glaasje aperitief aangeboden. Daarna konden de leden aanschuiven aan de feestelijk gedekte tafels met gele primula’s als blikvanger. Na een hartelijk welkom en een korte bezinning was het genieten van een lekker drie- gangenmenu. Volkszanger Robrecht Leenders bracht ambiance met zijn leuke Vlaamse meezingers. Hierbij werd hij geassisteerd door Emiel Knaepen van de lavendelhoeve (Limburg Lavendel). De sfeer zat er dus goed in.
De namiddag werd afgesloten met koffie en gebak en een vooruitblik op de eerstkomende activiteiten.

Tekst en foto's: Magda Massonnet

Gezellig kerstfeest bij Okra Tuilt-Stokrooie

Op vrijdag 16 december 2016 vierden de leden van Okra Tuilt en Stokrooie het jaarlijkse kerstfeest. Enkele creatieve dames zorgden voor een feestelijke aankleding van zaal De Biekaar en fijn versierde tafels.

Het ontvangstcomité stond klaar om iedereen bij het binnenkomen een glaasje aperitief aan te bieden. Na een inleidende bezinning was het genieten van een feestelijk en lekker drie- gangenmenu. Aan drie tachtig- jarigen werd een attentie aangeboden en twee leden kregen een certificaat als blijk van waardering voor 25 jaren lidmaatschap. Secretaris Ronny gaf een overzicht van het gevarieerde jaarprogramma voor het jaar 2017. Een muzikaal kwartet zorgde voor de ambiance met leuke meezingers uit de oude doos. Na de koffie met een lekker kerstgebak werden de cadeautjes uitgedeeld. Daarbij kreeg iedereen nog een kalender van de stedelijke sportdienst met een overzicht van het ruime sportaanbod voor 50- plussers. Voorzitter Willy sloot de feestelijke samenkomst af met de beste wensen voor het nieuwe jaar.

Tekst en foto's: Magda Massonnet

Wekelijkse fietstocht telkens op woensdagavond

Als de weersomstandigheden het toelaten, gaan we vanaf juni 2016 elke woensdag om 18u30 fietsen (recreatief en max 30 km) met o.a. een aantal leden van Okra Tuilt-Stokrooie. Afspraak aan het OC te Stokrooie.
Eerste fietstocht: woensdag 1 juni 2016
Alle geïnteresseerde fietsers en fietsters zijn van harte welkom!

Tekst: Ria Coenen
Foto: Luc Gijbels

Wandelen en fietsen op maandag 6 juni

Op maandag 06 juni 2016 organiseert Okra Tuilt/Stokrooie in samenwerking met de Stedelijke Sportdienst twee wandelingen (4 of 7 km) en een fietstocht (2u). De fietsers vertrekken om 13u45, de wandelaars om 14 uur aan OC De Biekaar in Tuilt.
Voor € 3,5 is er achteraf koffie en taart (inschrijven op 011 / 25 50 09).
Ook kaarters en kieners zijn van harte welkom.

Tekst: Ria Coenen
Foto: Ingrid Schepers

Startmeeting van Okra Tuilt-Stokrooie 24 maart 2016

Met een (voorlopig heel/te beperkt) aantal mensen hebben wij het initiatief genomen om OKRA Tuilt-Stokrooie op te richten en/of nieuw leven in te blazen. Wij houden onze startvergadering op donderdag 24 maart 2016 in Tuilt.

Je kan de flyer en het jaarprogramma ook downloaden als PDF bestand.

 

Flyer Okra Tuil-Kuringen
Flyer Tuilt-Stokrooie 2016.pdf
Adobe Acrobat document 384.6 KB
Jaarprogramma Okra Tuilt-Kuringen voor 2016
Jaarprogramma_2016.pdf
Adobe Acrobat document 59.1 KB

CONTACT
Contactgegevens Okra Tuilt-Stokrooie:
Willy Reynders, Gladiolenstraat 24, 0477/78 50 08

Ronny Vandekerkhof, Rakelstraat 7, 0485/49 00 82

Ria Coenen, Sint-Amandusstraat 64 Stokrooie, 0478/20 26 47

 

OKRA
Open, Kristelijk, Respectvol, Actief.
Een bruisende beweging van, voor en met 55+!

Met een gevarieerd aanbod vol kwaliteit: sport, reizen, cultuur...
Bovendien zijn jouw inkomen, gezondheid, wonen, zorg, mobiliteit, veiligheid… bij ons in goede en deskundige handen.

www.okra.be

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog formatie - Formateur Diependaele praat morgen al met Mahdi en Depraetere, echte onderhandelingen starten mogelijk volgende week 
Federaal informateur Bart De Wever (N-VA) heeft verslag uitgebracht bij de koning over zijn opdracht. Die heeft zijn opdracht met een week verlengd. Op Vlaams niveau geven zowel N-VA, Vooruit als CD&V aan dat ze bereid zijn om onderhandelingen op te starten. Matthias Diependaele (N-VA) zal die formatiegesprekken leiden. Volg de formatie op de voet in onze liveblog.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie