OKRA Tuilt-Kuringen

Okra Tuilt-Stokrooie wandelt en fietst

Op maandag 12 juni organiseerde Okra Tuilt- Stokrooie een fietstocht en twee wandelingen i.s.m. de stedelijke sportdienst. Het was prima wandel- en fietsweer en de senioren hebben genoten van de mooie rit naar het Schulensmeer en de wandelingen op Herkenrode.

Op het Sint-Jozefsplein werd eerst het startsein gegeven voor een grote groep fietsers. Zij reden naar het Schulensmeer onder deskundige begeleiding en met volgwagen van de Tuiltertrappers. Daarna vertrokken de twee groepen wandelaars naar Herkenrode voor een tocht van 4 km of 7 km. Voor de deelnemers was het puur genieten van de mooie natuur, de rust en van het fijne gezelschap. Na afloop verzamelden de verschillende groepen terug in De Biekaar. Hier stonden de gastvrouwen klaar om dorstige fietsers en wandelaars te voorzien van een geurige kop koffie en een lekker stuk taart.

Moe maar tevreden na deze geslaagde activiteit keerde iedereen naar huis.

 

Tekst en foto's: Magda Massonnet

Okra Tuilt en Stokrooie vieren Pasen 2017

Op vrijdag 31 maart 2017 organiseerde Okra Tuilt/ Stokrooie het jaarlijkse paasfeest in de prachtig aangeklede zaal De Biekaar.

Bij het binnenkomen werd aan iedereen alvast een glaasje aperitief aangeboden. Daarna konden de leden aanschuiven aan de feestelijk gedekte tafels met gele primula’s als blikvanger. Na een hartelijk welkom en een korte bezinning was het genieten van een lekker drie- gangenmenu. Volkszanger Robrecht Leenders bracht ambiance met zijn leuke Vlaamse meezingers. Hierbij werd hij geassisteerd door Emiel Knaepen van de lavendelhoeve (Limburg Lavendel). De sfeer zat er dus goed in.
De namiddag werd afgesloten met koffie en gebak en een vooruitblik op de eerstkomende activiteiten.

Tekst en foto's: Magda Massonnet

Gezellig kerstfeest bij Okra Tuilt-Stokrooie

Op vrijdag 16 december 2016 vierden de leden van Okra Tuilt en Stokrooie het jaarlijkse kerstfeest. Enkele creatieve dames zorgden voor een feestelijke aankleding van zaal De Biekaar en fijn versierde tafels.

Het ontvangstcomité stond klaar om iedereen bij het binnenkomen een glaasje aperitief aan te bieden. Na een inleidende bezinning was het genieten van een feestelijk en lekker drie- gangenmenu. Aan drie tachtig- jarigen werd een attentie aangeboden en twee leden kregen een certificaat als blijk van waardering voor 25 jaren lidmaatschap. Secretaris Ronny gaf een overzicht van het gevarieerde jaarprogramma voor het jaar 2017. Een muzikaal kwartet zorgde voor de ambiance met leuke meezingers uit de oude doos. Na de koffie met een lekker kerstgebak werden de cadeautjes uitgedeeld. Daarbij kreeg iedereen nog een kalender van de stedelijke sportdienst met een overzicht van het ruime sportaanbod voor 50- plussers. Voorzitter Willy sloot de feestelijke samenkomst af met de beste wensen voor het nieuwe jaar.

Tekst en foto's: Magda Massonnet

Wekelijkse fietstocht telkens op woensdagavond

Als de weersomstandigheden het toelaten, gaan we vanaf juni 2016 elke woensdag om 18u30 fietsen (recreatief en max 30 km) met o.a. een aantal leden van Okra Tuilt-Stokrooie. Afspraak aan het OC te Stokrooie.
Eerste fietstocht: woensdag 1 juni 2016
Alle geïnteresseerde fietsers en fietsters zijn van harte welkom!

Tekst: Ria Coenen
Foto: Luc Gijbels

Wandelen en fietsen op maandag 6 juni

Op maandag 06 juni 2016 organiseert Okra Tuilt/Stokrooie in samenwerking met de Stedelijke Sportdienst twee wandelingen (4 of 7 km) en een fietstocht (2u). De fietsers vertrekken om 13u45, de wandelaars om 14 uur aan OC De Biekaar in Tuilt.
Voor € 3,5 is er achteraf koffie en taart (inschrijven op 011 / 25 50 09).
Ook kaarters en kieners zijn van harte welkom.

Tekst: Ria Coenen
Foto: Ingrid Schepers

Startmeeting van Okra Tuilt-Stokrooie 24 maart 2016

Met een (voorlopig heel/te beperkt) aantal mensen hebben wij het initiatief genomen om OKRA Tuilt-Stokrooie op te richten en/of nieuw leven in te blazen. Wij houden onze startvergadering op donderdag 24 maart 2016 in Tuilt.

Je kan de flyer en het jaarprogramma ook downloaden als PDF bestand.

 

Flyer Okra Tuil-Kuringen
Flyer Tuilt-Stokrooie 2016.pdf
Adobe Acrobat document 384.6 KB
Jaarprogramma Okra Tuilt-Kuringen voor 2016
Jaarprogramma_2016.pdf
Adobe Acrobat document 59.1 KB

CONTACT
Contactgegevens Okra Tuilt-Stokrooie:
Willy Reynders, Gladiolenstraat 24, 0477/78 50 08

Ronny Vandekerkhof, Rakelstraat 7, 0485/49 00 82

Ria Coenen, Sint-Amandusstraat 64 Stokrooie, 0478/20 26 47

 

OKRA
Open, Kristelijk, Respectvol, Actief.
Een bruisende beweging van, voor en met 55+!

Met een gevarieerd aanbod vol kwaliteit: sport, reizen, cultuur...
Bovendien zijn jouw inkomen, gezondheid, wonen, zorg, mobiliteit, veiligheid… bij ons in goede en deskundige handen.

www.okra.be

Zoek in Stokrooie.be

Schrijf je in voor de Digitale Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een presentje. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven. 

Onze sponsors

Hero vastgoed Heusden-Zolder

vrt NWS

Van Parys: "Bendecommissie had al gewezen op eventuele betrokkenheid rijkswachters"
Tony Van Parys, die voorzitter was van de tweede Bendecommissie, vindt de onthullingen in verband met de "Reus" in de Bende van Nijvel dit weekend, belangrijk. De commissie gaf eind jaren '90 wel al aan dat er extra onderzoek moest gevoerd worden naar gewezen rijkswachters. 
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter