Ziekenzorg Stokrooie & Hobbyclub

CONTACT
Jeannine Philippens
St. Amandusstraat 29 - 3511 Stokrooie
Telefoon: 0479 171897

Ziekenzorg CM is een vereniging van en voor chronisch zieken, zorgbehoevende personen en gezonden, die het voor mekaar opnemen. 

Paasfeest Samana Stokrooie

In aanloop naar Pasen waren de leden van Samana Stokrooie weer talrijk aanwezig op het paasfeest. De palm werd gewijd en daarna droeg EH Pastoor de mis op.

Iedereen kon daarna genieten van een lekker driegangenmenu, waarna Guy zorgde voor de animatie.

We keken naar dia's uit lang vervlogen tijden, en zo werden herinneringen opgehaald.

Vooral de stoet van de honderdjarige Leonaard Vanvoorden die 65 jaar getrouwd is met zijn Marie viel on de smaak. Buren van de Waterlozestraat hadden in die tijd tal van papieren bloemen gemaakt.

Na de koffie met taart, en veel bijpraten, keerde ieder weer huiswaarts met een klein presentje.

 

Met dank aan het Samanateam

 

Foto: Gerda Leenaers

Tekst: Anita Schruers

 

Creagroep Samana Stokrooie ging een nieuwe uitdaging aan

Een taart versieren met suikerpasta…lijkt niet zo eenvoudig maar dankzij de hulp en begeleiding van lesgeefster Monique werd er een prachtig resultaat behaald.

 

Belangrijke tips werden ijverig toegepast zoals het goed kneden en uitrollen van de suikerpasta. En het resultaat mocht er zijn. De taarten waren subliem versierd  met kleurrijke bloemen en figuren. En hier en daar werd er stiekem al eens geproefd…

 

Heb je ook zin gekregen om mee te doen aan de activiteiten die de creaclub aanbiedt? Neem dan contact op met de Marie-Jeanne Vanvoorden, Stokrooieweg 7, 3511 Stokrooie (tel.. 011/25 68 13). De groep komt twee maal per maand samen op dinsdag namiddag en iedereen is welkom.

Tekst en foto's: Theo Vallons

 

Crea Samana Stokrooie viert 45 jaar

Crea Samana Stokrooie bestaat 45 jaar en wil graag iedereen uitnodigen in de kerk van Stokrooie om hun crea werken te bewonderen. 45 jaar knutselactiviteiten maken dat er heel wat leuke creaties zijn die onder leiding van Marie Jeanne Vanvoorden en een enthousiast team werden uitgewerkt.

 

We willen u graag een antwoord geven over onze activiteiten die 2 keer in de maand (dinsdag nm.) door gaan in de  parochiekerk van Stokrooie, indien er mensen zijn die willen aansluiten staan we graag te woord. Een telefoontje naar Marie Jeanne Vanvoorden (011/25 68 13) kan ook.

 

Het is mogelijk om aan een workshop (herfstcreatie) deel te nemen. Er zal ook koffie met…. en  frisdrank te verkrijgen zijn.

 

Welkom : Zaterdag 7 oktober van 15u tot 19u.

Tekst: Theo Vallons
Foto:  Samana

 

Paasviering Samana in Stokrooie op 30 april

Pasen is een prachtig feest.

De lente is begonnen.

Het frisse groen komt op jonge twijgen.

Dus was het tijd om een mooie Paasviering te beleven,

samen met onze mensen van Samana Stokrooie.

Na een driegangenmenu zorgden twee bereidwillige personen voor animatie.

Pasen is een mooi moment om te laten weten dat je blij bent om bij te praten met dorpsgenoten.

Omstreeks 16 uur was er koffie en taart.

Daarna keerden we huiswaarts met lekkere chocolade en palmtakjes.

 

Tekst: Anita Schruers

Foto: Rita Pollaris

Kerstfeest in Stokrooie op 22 december

Buiten was het kil en nat, maar bij Samana Stokrooie was er weer warmte en gezelligheid.

Ter gelegenheid van Kerstmis droeg pastoor Gerard een mis op. Onze mensen konden weer aanschuiven aan de mooie gedekte tafels voor een driegangenmenu. Natuurlijk was er weer ontspanning verzorgd door Marie-Jeanne en haar team van knutselaars.

Na koffie en versnaperingen kwam er weer een einde aan deze fijne namiddag. Op het einde van dit jaar denken we terug aan mooie en minder mooie momenten, maar hopen we op een heel goed jaar voor jou, voor mij en voor alle mensen.

Het Samana team Stokrooie  

 

Tekst: Anita Schreurs (Samana)
Foto's: Theo Vallons

Dag van chronische zieken Samana in Stokrooie

Op woensdag 21 september was de dag van de chronische zieken Samana in Stokrooie. Dat was de plaats waar een groep mensen samen versterken en verbondenheid voelden.

 

In het OC Stokrode was na de bezinning van pastoor Gerard er een lekker driegangenmenu. Marie-Jeanne zorgde weer voor een creatieve uitdaging en cadeautjes. Koffie en taart mochten er als afsluiting zeker niet ontbreken.

 

Het was weer een fijne namiddag!

 

Met dank aan het Samana bestuur die dat mogelijk maakte.

Tekst: Bestuur Samana Stokrooie
Foto's: Theo Vallons

 

Paasviering Samana in OC Stokrode

Stokrooie 9 april!!!

Feest in ons dorp. We hadden iets te vieren!

Na een lange, lange tijd konden de leden van Samana nog eens samenkomen voor een gezellige namiddag. Er werd palm gewijd en Pastoor Gerard zorgde voor de misviering, waarna er een lekker diner was voorzien.

 

Daarna was het tijd voor ontspanning (kienen). Marie-Jeanne had voor prijzen gezorgd, waarvoor dank. Bij zoveel feestvreugde en gezelligheid vloog de tijd snel voorbij.

 

Na de koffie en versnaperingen was het tijd om huiswaarts te keren, met een presentje voor Pasen.

Tekst: Anita Schreurs
Foto's: Theo Vallons

Samana Stokrooie Crea in de ban van Rudolf het rendier

Op de dag van het feest van de chronische zieken in Stokrooie deed Marie-Jeanne uitleg over een creatieve wedstrijd van Samana Stokrooie Crea.

Mooie houten rendieren werden voor een klein prijsje aangeboden, waarmee je aan de slag kon om ze naar hartenlust te versieren. In de maanden november/december kwam de fotograaf langs bij diegenen die Rudolf voor het raam plaatsten, de andere konden een foto binnensturen.

Er waren 32 deelnemers aan de slag gegaan met papier, stof, garen, lichtjes … ook ons 101 jarige lid Virginie Philippens ging vrolijk aan de slag met verf.Iedere deelnemer kreeg bij kerst een bedanking van Marie-Jeanne in de vorm van een mooie kerstboomhanger. 

 

Een anoniem fotoboekje werd gemaakt en door verschillende mensen beoordeeld. Het winnend rendier werd gemaakt door Rita Motmans, zij ging aan de slag met knopen van verschillende grootte. Rita mocht een leuke creatieve prijs in ontvangst nemen. 

 

Wij willen graag alle deelnemers proficiat wensen voor hun inzet. 

Dankzij deze extra activiteiten proberen we de moeilijke tijden van corona een beetje te vergeten.

 

Het geheim van mooie dingen 

Zit ’m niet in naald of draad.

Noch in de knoopjes, noch in de maat 

Niet in hout, papier of katoen,

Maar in de mensen die het maken 

En er stiekem hart en ziel in steken 

Tekst: Rita Pollaris 
Foto: Theo Vallons

 

Samana terug van start met een gezellige bijeenkomst (2021)

Op 16 oktober startte Samana terug met een gezellige bijeenkomst. Voorzitster Agnes heette iedereen van harte welkom, met een glaasje fruitsap werd er getoost op een goede start.

Anita bracht een mooie bezinning waar iedereen onder de indruk van was. Onze fiere 101-jarige Virgenie Philippens werd in de bloementjes gezet, waarna het bestuur ons verraste met heerlijke broodjes en taart. Marie-Jeanne zorgde voor een leuke ontspanning: kaart kienen, met als hoofdprijs een stevige pompoen.

Er is ook een wedstrijd opgestart: je kan een houten rendier aankopen aan 5€. Je kan deze versieren en er een mooie raamversiering van maken. Tegen de adventtijd komt een fotograaf rond en zal een fotoreportage maken, zodat er een keuze kan gemaakt worden voor de prijsverdeling...

Tekst: Rita Polaris
Foto's: Theo Vallons

 

Crea Samana Stokrooie (2021)

Dinsdag 28 september was het dan eindelijk zover dat Stokrooie de draad weer opnam. Na een glaasje bubbels en knabbels ging de enthousiast aan de slag onder leiding van de ervaren Marie-Jeanne Vanvoorden aan het werk. Na onderling overleg volgt de afspraak dat alles doorgaat zoals voorheen. Dit wil zeggen 2 keer per maand samenkomen op dinsdagnamiddag in de kerk van Stokrooie. Volgende bijeenkomst is op 19 oktober 2021.
Indien er nog mensen zich hierover interesseren graag aanmelden bij het Samana bestuur van Stokrooie of Marie-Jeanne Vanvoorden.

Van harte welkom. 

Tekst: Rita Pollaris
Foto's: Theo Vallons

 

Samen Kerstmis vieren met Samana in 2019

Het jaar is weer voorbijgevlogen, voor sommigen een jaar vol vreugde en voor anderen verdriet. In Stokrooie was het Kerstfeest eentje om te genieten van gezellig samenzijn.

 

Het kerstverhaal van de pastoor hield voor ieder van ons weer een boodschap in. Het eten was uitmuntend, de zaal mooi versierd en de animatie gebracht door vier zussen uit Alken maakten er een plezant feestje van. 

 

Vele blijde gezichten spraken boekdelen en iedereen keerde huiswaarts met een geschenkje en een mooi aandenken gemaakt door de mensen van de creaclub.

Bedankt aan allen die deze middag mogelijk gemaakt hebben.

Het Samanateam

Tekst: Theo Vallons
Foto: Anita Schreurs

Samana Stokrooie vierde Nationale Ziekendag (12 oktober 2019)

Op zaterdag 12 oktober was het weer feest in Stokrooie. Voor deze gelegenheid werd de zaal  mooi versierd, en de tafels prachtig gedekt. De talrijke opkomst van onze leden maakten ons gelukkig.

 

Na een woordje door onze voorzitster Agnes, deed de pastoor een kleine bezinning. Daarna had de kokkin weer haar best gedaan om een lekkere driegangenmenu op tafel te toveren. De lachende gezichten van onze mensen spraken genoeg. Na een fijne babbel was het weer tijd voor koffie en gebak. Tevreden mensen keerden huiswaarts met een kleine attentie, gemaakt door de mensen van Marie-Jeanne haar creaclub.

 

Bedankt aan allen die van deze dag iets fijns gemaakt hebben.

 

Het Samanateam.

 

------------------------------------------------------------

 

Ter info: op 22 oktober komt Lies Swerts spreken over dementie.

Het gaat door in de kerk van Stokrooie om 13u30.

Iedereen is van harte uitgenodigd.

 

Het Samanateam

 

Bedevaart naar Lommel-Werkplaatsen op 29 augustus 2019

Uit bedevaartboekje: ‘Vertoeven bij Maria’, Lommel-Werkplaatsen 

 

Op donderdag 29 augustus, onder een stralende hemel, vertrok Samana Stokrooie met een blije groep leden op bedevaart naar Lommel-Werkplaatsen. We werden hartelijk ontvangen door Elly ,Koen en een hele groep vrijwilligers.

Na koffie met een lekker stuk Limburgse taart werden we in de kerk verwacht voor een mooie Mariahulde. Daarna konden we wandelen in het Mariapark, dat de paters Kapucijnen zijn beginnen bouwen in 1925. We konden ook een kaarsje branden aan de grot.

 

Elly en Koen van de muziekgroep “Het GeBaK” trakteerden ons op een schitterend concert van religieuze en luisterliederen. Onze gezellige namiddag werd afgesloten met een warme maaltijd, waarna het weer tijd was om huiswaarts te keren. Bedankt aan allen die er waren en diegene die geholpen hebben om van deze dag iets moois te maken. 

 

Het Samanateam Schruers Anita

 

Tekst: Anita Schreurs

Foto's: Theo Vallons

Viering einde werkjaar bij Ziekenzorg Createam Stokrooie

De Ziekenzorg werkgroep maakte op de eerste dinsdag van juni 2019 een einde aan een werkjaar. Eerst werd er geknutseld wat ze heel graag doen.

 

Daarna was er koffie met belegde broodjes die werden klaargemaakt door een andere groep. Dit vonden zij allemaal heerlijk. Nieuw werkjaar komt eraan in september.

 

Maar eerst een welverdiende vakantie.

 

Tekst en foto's: Thep Vallons

 

Samana Stokrooie op uitstap naar Geel

Geel, ook wel de Barmhartige Stede genoemd is de moeite waard! Daar wilden we het fijne van weten en we maakten er onze uitstap van. Het Gasthuismuseum zal het doel worden. 

 

De patroonheilige van de stad is de heilige Dimpna,  niet toevallig ook de beschermheilige van de geesteszieken. In dit gasthuis kregen ze een plaats. Vele anderen werden er in gezinnen opgenomen. Soms voor heel veel jaren. We mochten het hele ziekenhuis en klooster bekijken en uitleg kregen we van onze zeer spraakzame gids. De tijd vloog voorbij.

 

Op naar het volgende doel. De hongerige magen stillen in Corsendonk De Linde hotels. De keuze was groot. Het smaakte allemaal prima. Na een laatste tas koffie ging het terug huiswaarts. Het was een mooie dag, een geslaagde uitstap en tevreden mensen Wat moet het meer zijn? 

 

Bedankt aan allen die erbij waren, de thuisblijvers hadden ongelijk. We kijken uit naar de volgende uitstap naar zee op 9 augustus. 

 

Het Samanateam

Tekst en foto's: Theo Vallons
Mei 2018

 

Samana Stokrooie viert 40-jarig bestaan van creaclub

Op zaterdag 10 februari 2018 en de dagen vooraf, werd de Sint-Amanduskerk in Stokrooie omgetoverd tot een heuse tentoonstellingsruimte om het 40-jarige bestaan van de creaclub te vieren.

 

Voor de gelegenheid werden zorgvuldig uitgekozen knutselwerkjes van de zolder gehaald. Gedurende al die jaren werd er immers druk geknutseld onder het waakzame oog en met de deskundige hulp van een creatief brein, tevens mede-oprichtster van de club, Marie Jeanne Vanvoorden. Zo ontwerpen en realiseren zieken, mindervalide en vrijwillige parochianen samen de mooiste menu's, wenskaarten, juwelen sneeuwmannen, kerstbomen en andere kunstwerkjes.

 

Geen enkele inspanning is haar te veel en haar aanhoudend enthousiasme werkt nog altijd aanstekelijk. Reden genoeg dus om haar ook eens uitgebreid in de bloemetjes te zetten. Verder werd er een wafelenbak- en verkoop georganiseerd ten voordele van de goede werken van Pater Vangeel. Na een geslaagde opkomst van vele bezoekers, mochten we rond 19u de succesvolle namiddag afsluiten met een eucharistieviering.

Tekst: Jeanine Philippens

Foto: Rita Pollaris

Samanta Stokrooie vierde Kerstfeest 2017

Samana Stokrooi heeft een mooi kerstfeest achter de rug. De voorzitster sprak een kort woordje, onze pastoor kondigde op zijn beurt een film aan over het kerstverhaal. Het was een film met een zandkunstenaar. Hij maakte mooie figuren met zand terwijl het kerstverhaal werd verteld en gezongen.

 

Nadien wachtte er een lekkere maaltijd. Ondertussen was Remy binnengekomen. Hij nam onmiddellijk zijn accordeon ter hand en speelde heel uitbundig mooie melodieën. Er werd zelfs voor gezorgd dat iedereen een tekst kreeg  zodat kon meegezongen worden. Een gezellige namiddag was weer voorbij. Bij het naar buitengaan kreeg iedereen nog een pakje en zijn kalender. 

Tekst: Hilda Poel
Foto: Theo Vallons

Samana Stokrooie viert Nationale Ziekendag (2017)

Onlangs vierde Samana Stokrooie de Nationale Ziekendag. De mensen kwamen goed op tijd opdagen. De verwachtingsvolle en blije gezichten spraken dan ook boekdelen. 

Na een korte inleiding van de voorzitster en de fijne bezinning van de pastoor werd er een lekker menu op tafel gezet. We hadden dit keer gezorgd voor een groot scherm waarop de foto’s van een hele tijd terug te zien waren. Om het eten wat te laten zaken hadden we de film van de Zevenjaarlijkse rondgang voorzien. Veel personen waren toen niet in Hasselt geraakt en waren heel blij met dit idee.

De koffie met gebak maakte daarna het geheel af. Tevreden mensen die ook nog een pakje meekregen bij het naar buitengaan, betekende het einde van deze vlotte en fijne namiddag. Bedankt aan allen die er waren en diegene die geholpen hebben om van deze namiddag zo iets moois te maken.

Tekst en foto: Theo Vallons

Samana Stokrooie vierde kerstfeest

De nieuwe pastoor Gerard Janssen deed eerst een fijne korte bezinning, geholpen door enkele kernleden. Het warme lekkere eten werd goed gesmaakt. We kregen zelfs onverwacht hulp bij het opdienen. De accordeonvrienden speelden ondertussen hun mooiste deuntjes. Na de koffie met lekker gebak werden de cadeautjes en de kalenders 2017 van Samana uitgedeeld en konden de mensen tevreden naar huis terugkeren. Een gezellige namiddag was weer voorbijgevlogen.


Tekst en foto: Theo Vallons

Stokrooie vierde 60 jaar Ziekenzorg SAMANA

Ziekenzorg Stokrooie werd 60 jaar geleden opgericht. Dat opstarten was een goede zaak. Het blijven volhouden was een hele opdracht. Ziekenzorg is het werk van vele vrijwilligers. Om het feest goed te laten beginnen zorgden we voor een lekker feestmaal voor ONZE mensen. Na de groepsfoto en de uitstap naar de kerk te voet of met de rolwagen, want het was een prachtige dag, konden de mensen genieten van een hele fijne mis. Het zangkoor “Utopia” en de groep “Gebak” verzorgden de mooie liederen.

 

ONZE mensen kwamen daarna in een lange rij terug naar de zaal in het Ontmoetingscentrum Stokrooie waar de andere genodigden ons kwamen vervoegen. Er werden enkele korte maar fijne toespraken gehouden. De nieuwe naam voor Ziekenzorg SAMANA werd er uitgelegd. (Samen sterk). Daarna kon er lekker gekeuveld worden met een lekker hapje en een drankje.

Iedereen keerde na deze fantastische dag heel tevreden maar ook een beetje moe naar huis terug. Wij als SAMANA team waren ook blij en tevreden. Als onze mensen dat zijn, zijn wij dat toch ook. Daar doen wij het toch voor! Wij bedanken iedereen die heeft bij gedragen voor het welslagen van deze onvergetelijk dag. Op naar de volgende 10 jaar.

Tekst: Theo Vallons
Foto's: Hilda Poel

Ziekenzorg Stokrooie trok erop uit naar Vaals (drielandenpunt)

Met de zomer in aantocht ging Ziekenzorg op reis naar Vaals. De busreis duurde niet zolang. Bij de glasblazer kon er niet alleen gekeken worden, er hoorde ook werken bij. De arbeid werd daarna beloond met een lekkere en gezellige koffietafel. Voor de liefhebbers was er zelfs de Wilhelminatoren om te bezoeken met de lift. De dapperste namen zelfs de trap (34) hoog. Je moet het maar doen hé.

Heel hartelijk bedankt voor de hulp.

Hilda en Romain

 

Tekst en foto's: Hilda Poel

Paasfeest bij Ziekenzorg Stokrooie 2016

Om de lange wintermaanden definitief uit te wuiven, organiseerde Ziekenzorg Stokrooie op zaterdag 19 maart haar paasfeest. Na het welkomstwoordje door de voorzitter en de bezinning door EH Pastoor Jan Phillipe, mochten de deelnemers genieten van een uitgebreide en lekkere maaltijd.

Voor en na het dessert, bracht de heer Robrecht Leenders een onvergetelijke act met vele herkenbare melodieën. Enkele deelnemers lieten dan ook niet na om actief mee te doen door het visueel maken van de liedjesteksten en zelfs door het gepast hanteren van muziekinstrumenten.

Na dit gesmaakte optreden was er nog koffie met een lekker paasgebakje en voldoende ruimte om de laatste nieuwtjes te vertellen. Met nog wat extra paaseitjes op zak keerde iedereen, voldaan en tevreden, huiswaarts.

Tekst en foto's: Ria Coenen

Verslag Kerstfeest van 19 december 2015

Nog voor alle familiale kerstvieringen organiseert Ziekenzorg Stokrooie zijn jaarlijkse Kerstontmoeting. Niet minder dan 52 leden tekenden op zaterdag 19 december present in de stemmig versierde zaal van het Ontmoetingscentrum voor een culinaire verwennamiddag. Mijnheer pastoor opende het feest met een kerstbezinning in woord en beeld. Na het hoofdgerecht zorgden ‘De accordeonvrienden’ voor een erg gesmaakt muzikaal intermezzo.

Het staat nu definitief vast: de afwezigen hadden wederom ongelijk!

Verslag en foto's: Ria Coenen

Ziekenzorg Stokrooie op uitstap naar Riemst

Donderdag 15 oktober was voor de Ziekenzorg-afdeling van Stokrooie een fijne uitstap voorzien naar Zichen-Zussen-Bolder, een deelgemeente van Riemst.
Meer dan 60 inschrijvingen en dus was de bus iets te klein om iedereen op zijn plaats te krijgen. Er werden dan vrijwilligers ingeschakeld om de overige leden naar Restaurant Delicia te brengen. Het werd een pracht van een dag.

Aangekomen ter plaatse wachten hen een lekker stuk abrikozen taart en een geurende kop koffie. Dadelijk nadien was er een verrassingsoptreden voorzien van animator, zanger en moppentapper Jos Roofthooft uit Diepenbeek. De man die trouwens iedere week in de Buurtkrant zijn mop van de week brengt. Nooit eerder hebben wij onze leden zo zien meezingen met de liedjes uit de tijd van toen. Vele onder hen zagen zo weer opnieuw hun jeugdjaren op hen afkomen met de liedjes van die tijd maar ook het leven van toen. Van het "basseng wassen" tot het huisje naast de mesthoop met in de deur dat hartje. Maar nog veel meer herinneringen. Er was ook een kleine bloemenhulde voor het oudste lid dat helaas er niet kon bij zijn. Haar dochters namen het dankbaar in ontvangst en toen lievelingslid "Cindyke" ook nog een bloemetje kreeg werd er ook nog een traantje weggepinkt.

Nadien volgden er een lekker warme maaltijd en kon men weer terug de bus op, al zingend en met een gelukkig en voldaan gemoed. Voor herhaling vatbaar was dan ook het voornaamste dat men in de bus te horen kreeg.

Tekst en foto's: Jos Roofthooft

Ziekenzorg Stokrooie naar Nieuwpoort (2015)

Met een fijne groep van 50 mensen trok Ziekenzorg Stokrooie dit jaar weer naar Nieuwpoort.

Het was puur genieten. Het eten kon niet lekkerder en het weer kon niet beter zijn. Ja, we hebben kunnen wandelen met korte mouwen op de dijk. Dat wil toch iets zeggen als je wat van de zee weet. Iedereen was weer heel tevreden en maakte alvast een nieuwe afspraak voor volgend jaar. Bedankt aan iedereen om er weer bij te zijn. Ook hartelijk dank aan al die helpers van de rolwagens, we waren met 17.

Tekst en foto: Theo Vallons

Paaskippen van Ziekenzorg - maart 2015

Twee keer per maand op dinsdagnamiddag komen we in Stokrooie samen om creatief bezig te zijn. Met Pasen in zicht bedacht verantwoordelijke Marie-Jeanne Vanvoorden een passende activiteit. Met papier en behanglijm maakten we een paaskip. Twee namiddagen hebben we eraan gewerkt en het resultaat mag er wezen. Onze (klein) kinderen zullen naar hartenlust kunnen rapen om het buikje van de kip te vullen.


We wensen iedereen een vrolijk Pasen met veel eieren. Vooral bedankt Marie-Jeanne voor je originele ideetje en je helpende handen.   

 

Tekst: Rita Pollaris

Foto: Theo Vallons 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Start knutselactiviteiten Ziekenzorg Stokrooie

Woensdag 3 september 2014 kwamen de vlijtige knutselaars van Stokrooie terug samen om - na een welverdiende vakantie - de handen weer te laten wapperen. Iedereen die tijdens het verlof een persoonlijk project had gemaakt mocht dit tonen.
We zagen zo mooie engeltjes van fimo, flessenjasjes, calligrafiekaarten, een mooie sjaal enz. Irma is nog bij haar thuis allerlei materialen gaan halen, bewijs dat het allemaal interessant was. Iedereen was heel erg gecharmeerd door de speciale sjaal en zo was meteen het tweede project afgesproken. Deze keer hebben we van vilt dieren gemaakt, een zeer leuke activiteit en we konden ze dan ook direct mee naar huis nemen.
Ziekenzorg knutsel staat voor ieder lid klaar en zoeken de gepaste activiteit voor hun leden.

 

Tekst en foto's: Rita Pollaris

 

Open-kerkdag op 23 augustus

We moesten de kerk toch eens openstellen na al die restauratiewerken die er geweest zijn, vonden we vorig jaar. Ja, we moeten dat toch eens doen? Maar wanneer?
Kom we doen het toch gewoon op 23 augustus.

Zo verliep die samenwerking tussen Ziekenzorg en de Parochieraad. Met 32 waren we om de gerenoveerde kerk te bewonderen en te luisteren naar de uitleg van Jean. Na deze uitleg moeten we zeggen zoals het is: Raymond en Urbain die er heeeeel veel uren werkten verdienen zeker hun plekje in de hemel. Maar er is ook veel werk verricht door vrijwilligers. Ook zij verdienen een dikke pluim en hun plekje hierboven.

Na de inspanning was er achter in de kerk tijd voor koffie. De ene maakte foto’s terwijl de andere stilletjes koffie maakte. Anderen hadden lekkere wafels gebakken en nog anderen zaten gezellig te keuvelen en herinneringen van vroeger op te halen.

Wat een fijne samenkomst was dat hoorde ik zeggen. En wij waren blij.
Het Ziekenzorgteam en de Parochieraad bedanken iedereen maar vooral de mensen van de Kerkfabriek en al de mensen die ons steunden. Dank u wel.

Tekst: Hilda Poels
Foto's: Theo Vallons 

Met Ziekenzorg naar Nieuwpoort

Met deze fijne groep zijn we met Ziekenzorg dit jaar op 7 augustus weer naar Nieuwpoort geweest. Het was puur genieten. Het eten kon niet lekkerder en het weer kon niet beter zijn. Ja, we hebben kunnen wandelen met korte mouwen op de pier en dat wil toch iets zeggen als je wat van de zee weet. Iedereen was weer heel tevreden en maakte alvast een nieuwe afspraak voor volgend jaar.

Bedankt aan iedereen om er weer bij te zijn.
Ook hartelijk dank aan al die duwers van de rolwagens. We waren met zijn 17. Nieuw record. Hierbij enkele mooie foto’s van de uitstap.

Tekst en foto's: Hilda Poels (2014)

Ziekenzorg Stokrooie naar de Lavendelhoeve

Om het werkjaar af te sluiten ging het knutselteam van ziekenzorg Stokrooie in juni 2014 naar de  mooie lavendelhoeve (Limburg Lavendel) in ons dorpje Stokrooie.
Dankzij het goede weer konden we genieten van de mooie tuinen van de hoeve. De lavendel stond er geurend bij. Een afdeling van de tekenacademie van Heusden Zolder had een openluchtopdracht in de tuin, zodat we de aankomende  Picasso’s  of Monets   in een ontspannende sfeer aan hun kunstwerken bezig zagen. 
Na het genieten van de tuin gingen we een tasje koffie drinken, en ja natuurlijk een stukje taart. 
 
Dank je bestuur van Ziekenzorg 
Het was  fijne afsluiting van een creatief jaar 
We kijken uit naar volgend werkjaar.

Tekst: Rita Pollaris
Foto's: Miet Roosen

Verslag uitstap ziekenzorg naar Genk

We kozen in januari voor deze uitstap. Wat het weer zou doen was een vraagteken. Inderdaad de hemelsluizen werden hierboven niet dichtgedraaid. Maar in de bus scheen de zon!
Het was een nat weerzien van de vele fijne mensen. 
Na een korte rit werden we in Genk verwelkomd door de ontvangstploeg van CM. De mooie tentoonstelling was de moeite waard. De werken van ONS Marie-Jeanne en haar ploeg mochten er gerust bijstaan.

De tijd ging snel en het volgende doel was Den Lavaar in Heusden- Zolder. Daar konden we gezellig aan tafel en het eten was er lekker. In de bus, terug naar huis waren we blij dat het allemaal weer zo vlot verlopen was.
De afspraak voor de volgende reis werd gemaakt voor donderdag 7 augustus om 9 uur naar Nieuwpoort. Handgeklap volgde.
Iedereen was tevreden, een mooie namiddag was weer voorbij gevlogen. Het deed deugd.
Bedankt dat jullie weer paraat waren en alle trouwe helpers voor de begeleiding.
Het Ziekenzorgteam.

Tekst: Hilda Poel
Foto's: Rita Pollaris

Uitstap Ziekenzorg Stokrooie naar BOCASA

Met Ziekenzorg Stokrooie brachten we een bezoek aan het wooncentrum Bocasa in Bolderberg. We konden rekenen op vele geïnteresseerde mensen. We waren met 35.

De ontvangst was hartelijk.
In groepjes ging het na de uitleg van de directie, over hoe men de bouw inrichtte, met gezellige kamers voor alleenstaande tot moderne assistentie-woningen,naar de realiteit. De mensen konden zelf zien en bewonderen hoe het nieuwe centrum er echt uitzag. Vele goede, gemakkelijke en moderne snufjes deden vele ogen opengaan.


Daarna was er koffie. Na veel uitleg onder elkaar stelde we vast dat het tijd werd om naar huis terug te keren. Er zullen zeker nog vele woorden over gepraat worden, want het is er wel echt heel mooi te verblijven.

Tekst en foto's: Hilde en Romain

 

Hobby Ziekenzorg Stokrooie maakt een Kerstman

Met Kerstmis in het vooruitzicht maakten we onder leiding van Marie-Jeanne Vanvoorden een Kerstman
. Iedereen had er veel zin in want zoals gewoonlijk kwam Marie-Jeanne met een voorbeeld op de proppen waar iedereen erg gecharmeerd door was.


Vlijtig gingen we aan de slag: naaien, opvullen, oogjes maken, benen met echte beenwarmers niets was teveel. Bij het maken van de baard en de neus was er veel pret
. Ondertussen was de Sint langs geweest om een lekkere koek en mandarijntjes te brengen. 
Een heerlijke tas koffie of thee was er heerlijk bij
. En terwijl wij genoten van al dat lekkers maakte Marie-Jeanne de klompjes van de kerstman vast aan de beentjes met een lijmpistool.


Als iedereen klaar was en we aan het opruimen waren kwam de helper van Sinterklaas ons nog eens verrassen met een zakje snoep, ik denk dat we zeer braaf geweest zijn het hele jaar anders werden we niet zo vertroeteld. 

Dank je wel SINT en PIET.

Tekst en foto's: Rita Pollaris 
03 december 2013 

Ziekenzorg hobbygroep maakt een kikkerkaart

Dinsdag 17 september 2013: Ziekenzorg hobbygroep maakt een kikkerkaart. Ontmoetingcentrum Stokrooie, 100 vaardige vingers staan klaar om onder deskundige leiding van Marie-Jeanne Vanvoorden een originele kaart te knutselen.
Breien, haken, punniken, naaien, knippen - tekenen - plakken zowat alle knutsel technieken worden vlijtig beoefend door tien leden van de Stokrooiese ziekenzorg.
Vrolijke opmerkingen blijven niet uit, dit maakt het extra gezellig en zoals het hoort volgt er ook een lekkere tas koffie of thee bij (en een lekkere speculaas) dank je wel Ziekenzorg.
Komt het door de gezelligheid of... de kaart was jammer genoeg niet af.
MAAR dat geeft de belofte om binnen 14 dagen nog gezellig samen te komen en verder te werken, want iedereen wil graag "stoefen" met zijn mooie kaart. Beoordeel zelf de bijgevoegde foto's - ook zieke mensen hebben behoefte om creatief bezig te zijn. En dat dit gezellig is, is nog een pluspunt dat zeker gewaardeerd wordt.

Tekst en foto's: Rita Pollaris

Ziekenzorg Stokrooie op uitstap

Zaterdag 11 mei 2013 bij een kille temperatuur en tussendoor regenvlagen vertrokken we met Ziekenzorg Stokrooie met een optimistisch humeur naar de eerste bestemming Westerlo.

Na nog geen één uur rijden kwamen wij aan op de eerste bestemming bij het Kempens draaiorgelmuseum te Voorkapel, een deelgemeente van Westerlo. Luc Peeters - de eigenaar van het orgelmuseum - verwelkomde ons met orgelmuziek op de achtergrond.
Bij een lekkere tas koffie of een fris biertje vertelde de eigenaar heel sappig de geschiedenis van het orgel bv. Het straatorgel, het gebroeders Decap-orgel, een Mortier-orgel enz. Daarna mocht er gedanst en gezongen worden op de muziek van de goede oude tijd. Ook mochten wij een kijkje nemen kortbij de orgels, er zaten echte parels tussen. Onlangs is Luc Peeters nog op de televisie (VRT) geweest in het programma bij “iedereen beroemd” en ook was hij te zien op de Nederlandse zender.

En dan kwam er spijtig genoeg een einde aan de nostalgie. De vriendelijke eigenaar wuifde ons uit naar een andere bestemming. Het werd tijd om ergens iets gaan te eten. Het bestuur van ziekenzorg had een prima restaurant uitgekozen in Tongerlo tegen over de bekende abdij. Daar werden wij naar ons tafels gebracht. Onmiddellijk werden wij voorzien van een tas koffie en een gevulde bord met kaas, hesp en groentjes, en uiteraard het abdijbrood mocht niet ontbreken.
Rond zes uur keerde iedereen tevreden huiswaarts toe. Zo konden heel wat mensen nog de Eucharistieviering bijwonen op Moederdag in Kermt.

Volgende daguitstap bij Ziekenzorg Stokrooie gaat door op 8 augustus naar Nieuwpoort. 

 

Tekst en foto: Theo Vallons

Op 4 februari 2013 was het orgelmuseum te zien in het programma 'Iedereen Beroemd' op één. Bekijk hier de uitzending (2'46"). 

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Aantal kankerdiagnoses in ons land lag nooit zo hoog, overlevingskansen wel sterk gestegen
Meer dan 78.400 Belgen hebben vorig jaar te horen gekregen dat ze kanker hadden. Het aantal diagnoses in ons land lag nog nooit zo hoog. Tegelijk daalt het aantal mensen dat sterft aan kanker. En de overlevingskansen bij bepaalde kankers zijn, onder meer dankzij verbeterde behandelingen, sterk gestegen.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie