Openbaar onderzoek, opmerkingen en bezwaren

Van 1 oktober tot 31 december 2008 organiseert het Stadsbestuur Hasselt een openbaar onderzoek over het structuurplan. In die periode heeft iedereen de kans om opmerkingen of bezwaren in te dienen. Dat kan op twee manieren: ofwel verstuur je ze per aangetekend schrijven, ofwel geef je ze af aan de balie van het Administratief Centrum Dr. Willems, waar je dan een ontvangstbewijs krijgt.
(je hoeft absoluut niet in Stokrooie of Hasselt te wonen om een bezwaarschrift in te dienen !)

Adres voor aangetekende zending:
GECORO
t.a.v. Tony Berx
p/a Dr. Willemsstraat 34
3500 Hasselt

Adres voor afgifte:
Balie Administratief Centrum Dr. Willems, Dr. Willemsstraat 34, 3500 Hasselt
Stop je opmerkingen of bezwaren in een enveloppe waarop vermeld staat: Aan de GECORO
--> vraag een ontvangstbewijs
(opmerkingen en bezwaren ingediend via e-mail zijn NIET geldig)

En wat na het openbaar onderzoek?
De gemeenteraad zal alle opmerkingen en bezwaren grondig onderzoeken, het structuurplan eventueel aanpassen en het dan definitief vastleggen. Na goedkeuring door de bestendige deputatie van de provincie Limburg (vermoedelijk midden 2009) wordt het structuurplan van kracht. Voor het stadsbestuur vormt het dan de basis voor alle verdere initiatieven in verband met ruimtelijke ordening.

Inspraak- en informatieavond op 22/10/08

15-10-08  Het stadsbestuur organiseert een inspraak- en informatieavond over het nieuwe Gemeentelijke Structuurplan: op woensdag 22 oktober om 19 uur in het Cultuurcentrum Hasselt, Grote Schouwburg. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

Model individueel bezwaarschrift

Hier kan je een model van een inividueel bezwaarschrift downloaden. Je mag dit zelf herschrijven zoals je wenst, dan wel de tekst gedeeltelijk of volledig  overnemen. Vergeet niet om in je bezwaarschrift je eigen naam en adres te vermelden en het document te dateren en te ondertekenen. Uiterste datum van ontvangst is dinsdag 30 december (op 31 december zijn de kantoren gesloten).

Stokrooie verzamelt 4965 handtekeningen !

Stokrooie officieel overhandigd aan de Schepen van Ruimtelijke Ordening Michel Froidmont.

De overhandiging zal gebeuren door kinderen uit Stokrooie die mooie tekeningen over het behoud van De Groene Delle hebben gekleurd.
Het aantal handtekeningen dat het bezwaarschrift onderschrijft is uiteindelijk 4965 geworden. Van deze handtekeningen kwamen er 1092 van Stokrooie alleen. Voor een kleine 800 brievenbussen kan dat toch wel tellen.

Officieel bezwaarschrift Stokrooie
bezwaarschriftstokrooieofficieel_copy_1_
Adobe Acrobat Document 3.1 MB

Overhandiging bezwaarschrift (foto's)

handtekeningen overhandigd aan schepen Michel Froidmont, oa bevoegd voor Ruimtelijke Ordening. De overhandiging vond plaats in de raadszaal van het Hasseltse stadhuis.
Ook de kinderen van Stokrooie hebben meegewerkt en hebben tekeningen gemaakt voor het behoud van de Groene Delle. Zij waren ook vertegenwoordigd met "een delegatie".

Foto's: Bieke Jongen en Theo Vallons

Zoek in Stokrooie.be

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een presentje. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Onze sponsors

Hero vastgoed Heusden-Zolder

vrt NWS

De Wever: "Als men doet alsof men ons niet nodig heeft voor een meerderheid, is dat een zachte staatsgreep"
N-VA-voorzitter Bart De Wever vindt het maar normaal dat premier Charles Michel (MR) het vertrouwen vraagt aan het parlement voor zijn regering nu N-VA er niet meer bij is. Dat heeft hij gezegd in een interview in "Terzake". De Wever laat in het midden of hij voor of tegen de nieuwe regering zou stemmen, maar benadrukt wel dat hij geen vervroegde verkiezingen wil.
>> Read More

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter