Handtekeningen verzamelen - tekenen petitielijsten

Folder "Groene Delle"

huis-aan-huis bedeeld
Iedereen in Stokrooie heeft inmiddels de folder ontvangen en een petitieblad. Bedoeling is dat liefst iedereen deze petitie tekent om op deze manier protest (bezwaar) aan te tekenen tegen de mogelijke uitbreiding van het industriegebied op het grondgebied van Stokrooie. Het prachtige natuurgebied de Groene Delle moet blijven...

 

 

Bezwaar indienen
Tot eind december 2008 is het wettelijk nog mogelijk om een bezwaarschrift in te dienen. Dit kan individueel door iedereen die dit wenst te doen.
Vanuit Stokrooie wordt er ook één gezamenlijk bezwaarschrift ingediend voorzien van zoveel mogelijk handtekeningen. Deze handtekeningen worden verzameld op een speciale manier.

Petitie
Alle inwoners van Stokrooie hebben samen met de folder ook een petitieblad ontvangen. Dit blad wordt terug ingevuld verwacht in de brievenbus van de straatverantwoordelijken. Zijn/Haar adres staat in de folder.

Stad Hasselt
Het standpunt van de Stad Hasselt, samen met Natuurpunt Vlaanderen is hetzelfde als dat van ons. Zij steunen de inwoners van Stokrooie volledig en wensen absoluut het behoud van het natuurgebied de Groene Delle. Maar het is het Vlaamse Gewest dat beslist... Vandaar de noodzaak om nu een bezwaarschrift in te dienen. Dit indienen moet voor 31 december gebeuren volgens de wettelijke procedure en wel bij... de Stad Hasselt. De Stad Hasselt zal daarna alle eventuele bezwaren overmaken aan het Vlaamse Gewest.

Iedereen zijn handtekening is dus heel belangrijk ! En de tijd dringt...

(inmiddels is de termijn voor het kunnen intekenen van de petitie voorbij en werd het bezwaarschrift officieel ingediend bij de Stad Haselt. Er waren 4.965 handtekeningen!)

Officieel bezwaarschrift Stokrooie
bezwaarschriftstokrooieofficieel_copy_1_
Adobe Acrobat document 3.1 MB

Teken Manifest van de Bond Beter Leefmilieu

Maart 2009.
OpenRuimte AdemRuimte is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu, de koepel van 140 Vlaamse milieu- en natuurverenigingen. Je hebt waarschijnlijk in de media gehoord dat ze een campagne gestart zijn onder de naam "Open Ademruimte". Ook de Groene Delle wordt expliciet vernoemd als probleemzone. Je kan online het manifest onderteken. Zeker doen !!!

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Jongen (19) neergestoken aan schoolpoort van Spectrumcollege in Lummen: "Geen leerling van school betrokken"
Aan het Spectrumcollege in Lummen is een 19-jarige jongeman uit Lummen neergestoken. Volgens de directie is er niemand van de school bij het incident betrokken. Het slachtoffer is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar. De verdachte is een 18-jarige jongen, ook afkomstig uit Lummen. Voorlopig is er geen duidelijkheid over de aanleiding.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie