Handtekeningen verzamelen - tekenen petitielijsten

Folder "Groene Delle"

huis-aan-huis bedeeld
Iedereen in Stokrooie heeft inmiddels de folder ontvangen en een petitieblad. Bedoeling is dat liefst iedereen deze petitie tekent om op deze manier protest (bezwaar) aan te tekenen tegen de mogelijke uitbreiding van het industriegebied op het grondgebied van Stokrooie. Het prachtige natuurgebied de Groene Delle moet blijven...

 

 

Bezwaar indienen
Tot eind december 2008 is het wettelijk nog mogelijk om een bezwaarschrift in te dienen. Dit kan individueel door iedereen die dit wenst te doen.
Vanuit Stokrooie wordt er ook één gezamenlijk bezwaarschrift ingediend voorzien van zoveel mogelijk handtekeningen. Deze handtekeningen worden verzameld op een speciale manier.

Petitie
Alle inwoners van Stokrooie hebben samen met de folder ook een petitieblad ontvangen. Dit blad wordt terug ingevuld verwacht in de brievenbus van de straatverantwoordelijken. Zijn/Haar adres staat in de folder.

Stad Hasselt
Het standpunt van de Stad Hasselt, samen met Natuurpunt Vlaanderen is hetzelfde als dat van ons. Zij steunen de inwoners van Stokrooie volledig en wensen absoluut het behoud van het natuurgebied de Groene Delle. Maar het is het Vlaamse Gewest dat beslist... Vandaar de noodzaak om nu een bezwaarschrift in te dienen. Dit indienen moet voor 31 december gebeuren volgens de wettelijke procedure en wel bij... de Stad Hasselt. De Stad Hasselt zal daarna alle eventuele bezwaren overmaken aan het Vlaamse Gewest.

Iedereen zijn handtekening is dus heel belangrijk ! En de tijd dringt...

(inmiddels is de termijn voor het kunnen intekenen van de petitie voorbij en werd het bezwaarschrift officieel ingediend bij de Stad Haselt. Er waren 4.965 handtekeningen!)

Officieel bezwaarschrift Stokrooie
bezwaarschriftstokrooieofficieel_copy_1_
Adobe Acrobat Document 3.1 MB

Teken Manifest van de Bond Beter Leefmilieu

Maart 2009.
OpenRuimte AdemRuimte is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu, de koepel van 140 Vlaamse milieu- en natuurverenigingen. Je hebt waarschijnlijk in de media gehoord dat ze een campagne gestart zijn onder de naam "Open Ademruimte". Ook de Groene Delle wordt expliciet vernoemd als probleemzone. Je kan online het manifest onderteken. Zeker doen !!!

Zoek in Stokrooie.be

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een presentje. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Onze sponsors

Hero vastgoed Heusden-Zolder

vrt NWS

Voortaan is het hard tegen onzacht
Voor de eerste keer in drie jaar hebben de zes voorzitters van de Vlaamse partijen nog eens met elkaar gedebatteerd in “De zevende dag”. Bij de vorige editie in 2015 leek er nog weinig aan de hand: de aanslagen van Parijs en Brussel hadden nog niet plaatsgevonden en de omvang van de migratiecrisis was nog niet doorgedrongen. Bovendien had de regering op dat moment nog vier jaren voor de boeg. Tijd zat om de in het regeerakkoord opgenomen maatregelen uit voeren. Nu, één jaar voor het einde van de regering, en opgejaagd door de verkiezingskoorts van de lokale verkiezingen, is de sfeer tussen de voorzitters omgeslagen. Een analyse van de politieke toestand.
>> Read More

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter