Wandelen in de Groene Delle

Geleide rondwandelingen

De Groene Delle: als bomen konden praten (2020)

Aan de ingang in het bos van de Groene Delle staat een bord met “Hartelijk welkom”. Zondag 5 juli 2020 waren de leden van de politieke partij Groen en Johan Damen van het Vlaams Parlement aanwezig. Door gids Wilfried Croux werd het startschot gegeven voor de bewegwijzerde route in de Groene Delle.

 

Onderweg kan je leuke weetjes lezen op  verschillende plaatsen in het bos. Op het einde van de wandeling was iedereen meer dan overtuigd dat de Groene Delle integraal moet behouden blijven. Vooraf waren in juni al  enkele wandelingen geweest van de groep “Grootouders voor het Klimaat”. Zij komen op voor het klimaat en tegen ontbossing.

 

Iedereen die de wandeling wil doen kan genieten van de bewegwijzerde route in de Groene Delle. Best blijf je dan ook even stilstaan bij de plaatjes met leuke weetjes die verspreid hangen doorheen het bos.

 

Wil je met een groep komen voor een begeleide wandeling, dan maak je best een afspraak voor een gids. Liefst één dag op voorhand voor 20 uur.  

Afspreken met Wilfried Croux (0477/485638) 

Tekst en foto's: Theo Vallons

 

Rondleiding in de Groene Delle (Stokrooie)

Ontdek tijdens zondag 25 september 2016 het mooie natuurgebied Groene Delle aan de rand van Hasselt! Een gids neemt je mee op pad! Dit is een officieel onderdeel van het De Wijers programma

Je kan kiezen uit volgende wandelingen:

11:00 u en 15:00 u:
Wandeling van 6,5 km. We starten op de Waterlozestraat, ter hoogte van de terminushalte van Buslijn H3 (kruising met Pikanshoefstraat)

13:30 u:
Wandeling van 3,5 km. We vertrekken aan de ingang van het bos op het einde van de Waterlozestraat.

Beide wandelingen zijn gratis, maar een vrije gift mag altijd.

Groene Delle
Waterlozestraat/Beuzestraat
3511 Hasselt (Stokrooie)
0476 35 43 84
www.stokrooie.be
www.hasselt.be

 

 

Tekst: Dag van de Wijers
Foto: Regionaal Landschap Lage Kempen

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Weer voor Stokrooie

Volg ons op Twitter