Wandelen in de Groene Delle

Herfstwandeling in de Groene Delle

De herfst is al tijdje begonnen. De dagen zijn al goed ingekort en we zitten volop in het winteruur. Nu moeten wij onze plannen herbekijken om te gaan wandelen.

 

We zullen al van ’s morgens of rond de middag moeten gaan wandelen willen wij voor het donker terug thuis zijn. Dit heb ik zelf beleefd tijdens een herfstwandeling in de Groene Delle. Ook het bos in Stokrooie is nu de moeite waard met al zijn herfstkleuren. Vanaf de ingang van de Groene Delle (Waterlozestraat) kan je leuke weetjes lezen op de verschillende plaatsen in het bos. Tussendoor wandel je tussen de verschillende paddenstoelen die de Groene Delle rijk is. Ik heb begrepen van een fotograaf dat er heel wat zeldzame paddenstoelen staan.

 

Het 100 ha. bos is na 20 jaar strijd tegen industrie eindelijk voor ons. De Groene Delle zal waarschijnlijk integraal onderdeel gaan worden van het Wijersgebied. Er liggen heel wat plannen op tafel. Geniet van de Groene Delle en misschien kom je er wel een damhert tegen.

Tekst en foto's: Theo Vallons    

 

Geleide rondwandelingen

De Groene Delle: als bomen konden praten (2020)

Aan de ingang in het bos van de Groene Delle staat een bord met “Hartelijk welkom”. Zondag 5 juli 2020 waren de leden van de politieke partij Groen en Johan Damen van het Vlaams Parlement aanwezig. Door gids Wilfried Croux werd het startschot gegeven voor de bewegwijzerde route in de Groene Delle.

 

Onderweg kan je leuke weetjes lezen op  verschillende plaatsen in het bos. Op het einde van de wandeling was iedereen meer dan overtuigd dat de Groene Delle integraal moet behouden blijven. Vooraf waren in juni al  enkele wandelingen geweest van de groep “Grootouders voor het Klimaat”. Zij komen op voor het klimaat en tegen ontbossing.

 

Iedereen die de wandeling wil doen kan genieten van de bewegwijzerde route in de Groene Delle. Best blijf je dan ook even stilstaan bij de plaatjes met leuke weetjes die verspreid hangen doorheen het bos.

 

Wil je met een groep komen voor een begeleide wandeling, dan maak je best een afspraak voor een gids. Liefst één dag op voorhand voor 20 uur.  

Afspreken met Wilfried Croux (0477/485638) 

Tekst en foto's: Theo Vallons

 

Rondleiding in de Groene Delle (Stokrooie)

Ontdek tijdens zondag 25 september 2016 het mooie natuurgebied Groene Delle aan de rand van Hasselt! Een gids neemt je mee op pad! Dit is een officieel onderdeel van het De Wijers programma

Je kan kiezen uit volgende wandelingen:

11:00 u en 15:00 u:
Wandeling van 6,5 km. We starten op de Waterlozestraat, ter hoogte van de terminushalte van Buslijn H3 (kruising met Pikanshoefstraat)

13:30 u:
Wandeling van 3,5 km. We vertrekken aan de ingang van het bos op het einde van de Waterlozestraat.

Beide wandelingen zijn gratis, maar een vrije gift mag altijd.

Groene Delle
Waterlozestraat/Beuzestraat
3511 Hasselt (Stokrooie)
0476 35 43 84
www.stokrooie.be
www.hasselt.be

 

 

Tekst: Dag van de Wijers
Foto: Regionaal Landschap Lage Kempen

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Tiener neergestoken aan schoolpoort van Spectrumcollege in Lummen: "Geen leerling van school betrokken"
Aan het Spectrumcollege in Lummen is na schooltijd een tiener neergestoken. Volgens de directie is er niemand van de school betrokken. Het slachtoffer is met een MUG naar het ziekenhuis gebracht. Voorlopig is er geen duidelijkheid over de aanleiding.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie