Verslag actiewandeling 25 mei 2015 - De Groene Dellen 'groen'

Nu eens zon, nu eens wolken, dan weer koud geblaas, en dan weer glimmend zonnige vrolijkheid: het weer was wat wisselvallig, maar...de stemming was optimaal, en de strijdvaardigheid groot... zeker een dikke driehonderd taaie actievoerders, jong en oud en alles tussenin, daagden op.

Wilfried gaf een kort overzichtje van de langdurige bedreiging van De Groene Delle (twintig jaar al), en onze voorbije acties, de voorbije zeven-acht jaar, met onze vijfduizend handtekeningen, gedegen dossiers, actiewandelingen, media-aandacht .... en Erik van "De Groene Delle" gaf aan dat we gingen wandelen langs de diverse biotopen van De Groene Delle: het broek, de uitlopers van de duinen van Bolderberg, de vennen, de Voortbeek, het Koèt, de oude berken-eikenheide....

En dan ging de zeer grote stoet van start: een indrukwekkende slingerende optocht voor behoud van De Groene Delle, een dikke twee uur lang wandelen door de pracht van de natuur in lentetooi... veel mensen van Stokrooie, maar ook sympathisanten van elders, en natuurminnaars vanuit heel Limburg . Duidelijk dat de steun voor de acties tot natuurbehoud in de Groene Delle niet afkalfde, maar zelfs nog groeide, doorheen al die jaren.

Qua opkomst een schitterend resultaat, en wie er nog nooit ging wandelen, kon zelf vaststellen hoe een rijk gebiedje De Groene Delle wel is... Nu natuurlijk hopen dat ook de minister oren heeft naar wat de bevolking vindt: dat natuurgebieden niet meer mogen geslachtofferd worden voor industrie. Economisch én ecologisch hebben we onze natuur meer dan nodig. En er is meer dan genoeg industriegrond die niet ingevuld geraakt...

Niet raken aan De Groene Delle dus! Een klare en duidelijke, en ondubbelzinnige boodschap.

De stevige opkomst was alleen maar een riem onder het hart. Want dat bewuste Stokrooienaars en hun brede achterban doorgaan tot voorgoed De Groene Delle groen blijft, daar kan na deze actiewandeling geen zinnig mens aan twijfelen!


Tekst: Erik Van den Abbeele

Foto's Marc Willems en Erik Van den Abbeele

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Liveblog - Nog niet duidelijk hoe Israël zal reageren na eerste overleg oorlogskabinet, VN-Veiligheidsraad zit samen
In Israël is het opnieuw rustig na de aanval vanuit Iran van afgelopen nacht. Volgens het Israëlische leger zijn zowat alle 300 drones en raketten onderschept. De internationale gemeenschap, waaronder de G7, veroordeelt de luchtaanval. De VN-Veiligheidsraad zit momenteel samen. Voor Iran kan het hierbij als vergelding blijven. Maar hoe zal Israël reageren? Het Israëlische oorlogskabinet kwam vandaag samen, maar heeft daar voorlopig nog geen antwoord op. Herlees hier de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie