Verharden wandelpaden in Groene Delle

Sinds deze week is er terug bedrijvigheid in de Groene Delle: alle wandelpaden worden aangepakt. Maandag 17 september 2012 reden de vrachtwagens van de Stad Hasselt, geladen met kiezelbeton, af en aan naar het natuurgebied de Groene Delle.

Eerst worden de wandelpaadjes gefreesd zodat de kuilen en oneffenheden weg zijn. Dan worden de paadjes gelijk gemaakt. Vervolgens wordt er met een tractor en aanhangwagen een laag kiezelbeton aangebracht. Deze laag is overal even dik (ongeveer 2 cm). In totaal zal er zo'n 270 ton gemalen kiezelbeton gebruikt worden en zijn de werkzaamheden gespreid over twee werkdagen.

 
Het bedrijf Green Road uit Heusden-Destelbergen (www.greenroad.be) voert deze werkzaamheden uit in opdracht van de Stad Hasselt. 

 

Vermits alle wandelpaden in de Groene Delle, uitgezonderd deze die liggen op privé terrein, nu voorzien zijn van een mooie verharding zullen wandeltochten in het natuurgebied voortaan bijna altijd mogelijk zijn onder alle weersomstandigheden. 

 

Tekst en foto's: Theo Vallons


Start aanleg wandelweg Groene Delle in Stokrooie

22-01-10 Het personeel van de Stad Hasselt is druk bezig met het aanbrengen van signalisatie in de Groene Delle. Deze dient voor een permanente wandelweg doorheen het natuurgebied. Er worden paaltjes in de grond geklopt voorzien van een duidelijke wegwijzer.

Op zondag 24 januari 2010 wordt het traject officieel ingewandeld.
meer over de wandeling van zondag 24/01

Op maandag 30 november 2009 is op het terrein de start gegeven van het realiseren van een stap-voor-stap aanleggen van de wandelweg(en) tussen Herkenrode en De Groene Delle. Met Geert Van de Kerkhof van de Stad Hasselt en Bart Paesen van Regionaal Landschap Lage Kempen werd een eerste tracé uitgezet, dat een embrionale start voor onze grootse wandelwegplannen in Stokrooie moet worden. Ook de verantwoordelijke voor het plaatsen van de wandelpalen was erbij: in de week die volgt zal dit eerste tracé worden bewegwijzerd.
 
BELANGRIJK: Er wordt prioritair gestart met wandelontsluiting van Het Koet, waarmee de Stad duidelijk maakt dat het menens is wat betreft haar intenties wat betreft De Groene Delle als te behouden en ontwikkelen groen- en  wandelgebied.

Januari 2010 - Er werden reeds gele houten paaltjes aangebracht om het wandeltracé op het terrein aan te duiden. In de plaats van de gele paaltjes komt achteraf de echte signalisatie. Omwille van de strenge vorst gedurende de eerste dagen van 2010 wordt nog even gewacht om de de definitieve palen in de grond te slaan.  

Op zondag 24 januari wordt het traject officieel ingewandeld.

>> Inwandelen Groene Delle op 24 januari 2010

 

Zoek in Stokrooie.be

Onze sponsors

Schrijf je in voor de gratis Nieuwsbrief

Meld je aan voor de gratis Digitale Nieuwsbrief Stokrooie met actuele artikels. Zo hoef je geen nieuws over Stokrooie te missen. Tevens ontvang je op je verjaardag een geschenk. Zomaar... We respecteren uiteraard je privacy: je mailadres wordt NIET voor andere doeleinden gebruikt - en je kan je op ieder ogenblik uitschrijven.
Privacyverklaring 

Vul hier je gegevens in:

VRT NWS

Aantal kankerdiagnoses in ons land lag nooit zo hoog, overlevingskansen wel sterk gestegen
Meer dan 78.400 Belgen hebben vorig jaar te horen gekregen dat ze kanker hadden. Het aantal diagnoses in ons land lag nog nooit zo hoog. Tegelijk daalt het aantal mensen dat sterft aan kanker. En de overlevingskansen bij bepaalde kankers zijn, onder meer dankzij verbeterde behandelingen, sterk gestegen.
>> meer lezen

Weer voor Stokrooie